Apostolisuuden manifesti, osa3

PDFicon20 Art Katz: An Apostolic Manifesto

opo9935a

Tämä HH32 on esimerkki siitä, kuinka syntyvä tähti purkaa materiasuihkuja ympäröivään avaruuteen. Kohde on noin 1000 valovuoden päässä Maasta. Kuva: ESA Hubble.

Se ei vedä puoleensa ihmisten suosiota, mutta eiväthän pimeyden voimat meitä edes ”tunne”, jos emme kieltäydy ihmisten suosiosta. Nuo voimat kyllä tietävät, milloin tehdään tämä erottelu: ”Jeesuksen minä tunnen ja Paavalinkin tiedän, mutta keitä te olette?”Ap.t.19:15.

Jos emme ojentaudu tämän mukaan ja ota vastaan tällaista kutsua, me olemme tuomittuja pelkästään harmittomasti leikkimään kristillistä uskoa eikä se silloin ole oikeassa suhteessa siihen kosmiseen draamaan, johon seurakunta oikeasti on sijoitettu. Näytelmähän on huipentumassa siihen tietoisuuteen, että olemme lopun kynnyksellä. Lopullinen yhteenveto on menossa ja lopputulema on käsillä. Tiedämme kyllä, milloin olemme astuneet sisään tähän tietoisuuteen emmekä enää pohdiskele eläkesuunnitelmiamme. Emme enää ylenkatso olemassaoloamme täällä, joka on ”paras kaikista maailmoista”. Pimeyden voimat, jotka tietävät että niiden aika on lyhyt, ovat kiivaita ja kiukkuisia vastustaessaan niitä, joilla tällainen tietoisuus on. Jos emme ole tietoisia lopun tulemisesta, silloin meidän nykyisyytemmekin on tyhjän veroista ja siitä tulee arkipäiväisen unettavaa ja merkityksetöntä. Tämä on se asia, jossa apostolinen seurakunta erottuu massasta.

Apostolinen seurakunta on lähettävä seurakunta, sillä se elää siinä todellisuudessa, joka on Jumalan lähettämisen ehto. Sillä on jotakin, jota se voi antaa itsestään ulos. Vain siinä todellisuudessa voi käsien päälle paneminen edustaa jotakin todellista eikä vain seremoniallista ja ”raamatullista” elettä. Lähettämisen seurauksena voivat lähetetyt viedä mukanaan seurakunnan todellisuutta ja arvovaltaa.

Siinä vihamielisyyden myrskyssä, jonka keskelle seurakunta joutuu, on Hengen armolahjojen toiminta mitä tarpeellisinta. Aitouden merkitys on meidän todellisen pyhittäytymisemme ilmaus. Jos esitämme vain joukon pinnallisia alttarikutsuja ja vuodatamme krokotiilin kyyneleitä, henkivaltojen hallitsijat haukottelevat meille päin naamaa. Ne tietävät kyllä, milloin todellinen antautuminen on tapahtunut, milloin elämä on annettu kokonaan alttiiksi Jumalan kasvojen edessä. Samaan aikaan sellaiset antautuneet ihmiset elävät tietoisesti ja uhrautuvasti Jumalan lähettäminä pelastuksen sanansaattajina Israelin kansaa varten näinä lopun aikoina.

Tähän sisältyy olennainen käsitys seurakunnan apostolisesta luonteesta. Seurakunta, joka sopii antamaani kuvaukseen, tulee itsekin tiedostamaan ja käsittämään kutsumuksensa sen suhteen, millainen tulee olemaan Israelin kansan lopullinen ennalleen asettaminen lopun ajan koettelemusten keskellä. Se tulee varmuudella torjumaan jokaisen ajatuksen siitä, että se muka temmataan pois kesken kaiken, kun sen läsnäoloa kaikkein eniten kaivataan, sillä sen olemassaolo merkitsee juutalaisille pelastusta, kun he joutuvat ”Jaakobin heimoa kohtaavaan  vaivan aikaan”. Se ei ole seurakunnalle vain jokin lillukan varsi, se on keskeinen asia ja tärkeintä myös seurakunnan itseymmärryksen kanssa ja kuinka se ymmärtää omia päämääriään Jumalan suunnitelmissa. (jatkuu)

Art Katz

Art Katz (1929-2007) oli messiaaninen kristitty ja toimi sananjulistajana kotimaassaan Yhdysvalloissa ja maailmanlaajuisesti. Artikkeli on käännetty hänen nettijulkaisustaan Art Katz Ministries. Art Katz’in perintöä vaalii Ben Israel Fellowship. Julkaistu luvalla.