Ihmisten viha kääntyy sinun kunniaksesi

myrskynousseeMinkä kokoisia vaikeuksia sinulla on? Onko sinun suurin ongelmasi tänään, että sinulla on tulehtunut kynsinauha? Vai oletko sellaisen kauhun keskellä, jossa et voi enää olla varma, selviätkö ollenkaan?

Me saimme tuntea olevamme kuolemaan tuomittuja, jotta emme luottaisi itseemme, vaan Jumalaan, joka herättää kuolleet. 2.Kor.1:9.

Koettelemuksia on monenlaisia ja niitä on pieniä ja suuria ja siltä väliltä. Olen tehnyt sellaisen havainnon, että mitä kauemmin olen uskossa, sitä pahempia koettelemuksia minulla on. Uudet koetukset ovat yleensä myös uudenlaisia ja ne tulevat yllättäen. Vihollinen hyökkää etenkin ihmissuhteiden kimppuun ja pyrkii hajottamaan kaiken yhteyden sekä luonnollisten veljien että uskon veljien keskellä. Se voi myös koetella ihmisiä erilaisilla sairauksilla ja taloudellisilla vaikeuksilla.

Jos haluat siis tietää, kuinka kasvanut olet uskossa, mittaa vain vaikeutesi – ne heijastavat sinun vaarallisuuttasi sielunvihollisen silmissä. Mitä lojaalimpi olet Kristukselle, sitä raivokkaammin Saatana hyökkää. Hyökkäys voi näyttää tulevan ihmisten taholta, mutta muista:

Emmehän me taistele ihmisiä vastaan vaan henkivaltoja ja voimia vastaan, tämän pimeyden maailman hallitsijoita ja avaruuden pahoja henkiä vastaan. Ef.6:12.

Kun Pimeyden henkivallat hyökkäsivät apostoli Paavalia vastaan, ne onnistuivat synnyttämään ihmisissä sellaisen kiihkon, jonka vallassa he sanoivat: Me olemme havainneet, että tämä mies on tuhoisa kuin rutto. Ap.t.24:5.

Niinpä haluan rohkaista sinua, joka olet ahdingossa ihmisten syytösten takia. Haluan rohkaista sinua, että olet ahdingossa, koska elät terveessä uskossa ja olet Jumalalle rakas. Kristuksen muoto tulee sinusta esiin heidän vihanpurkauksiensa kautta. Jumalan Hengen voitelu vahvistuu sinussa entisestään, kun sinua parjataan. Sinun uskosi kasvaa näissä koettelemuksissa. Sinä saat mennä eteenpäin uskon tiellä näiden pilkkahuutojen säestyksellä. Ne ovat sinun elämässäsi Jumalan sallimia todisteita siitä, että olet hänen lapsensa, hänen voideltu palvelijansa.

Sillä ihmisten viha tulee sinulle ylistykseksi: sinä vyöttäydyt vihan ylenpalttisuuteen. Ps.76:11 KR33.

eSiru