Pyhä Henki johtaa meidät Kristuksen luo, osa5

PDFicon20 Matt Mitchell: “The Holy Spirit Brings Us To Christ”

Kölin sumu (Carina), joka ei näy Suomessa, vaan kuuluu eteläisen tähtitaivaan kohteisiin. Se sijaitsee 7500 valovuoden päässä ja siinä esiintyy voimakasta uusien tähtien muodostumista. Samalla tähdet saavat kaasun ja pölyn hehkumaan. Kuva: ESA Hubble.

Kölin sumu (Carina), joka ei näy Suomessa, vaan kuuluu eteläisen tähtitaivaan kohteisiin. Se sijaitsee 7500 valovuoden päässä ja siinä esiintyy voimakasta uusien tähtien muodostumista. Samalla tähdet saavat kaasun ja pölyn hehkumaan. Kuva: ESA Hubble.

Pyhän Hengen osallisuus, 17. helmikuuta 2008

Joh 16:5-11, Tit. 3:3-7, 1 Tess. 1:4-6

Mikä onkaan johtopäätös, jonka voimme kaikesta edellä sanotusta tehdä? Voin ajatella heti kolmea asiaa:

1.Tule Kristuksen luo!

Jos olet synnintunnossa tällä hetkellä, anna periksi ja tule uskoon. Sinä olet syntinen. Sinun oma vanhurskautesi ei riitä. Sinun arviointisi asioista on ollut tähän asti väärä.

Tule Kristuksen luo. Älä vastusta Pyhää Henkeä ja evankeliumin sanomaa! Kuuntele Pyhän Hengen puhetta ja usko hyvä sanoma!

Tule Kristuksen luo! Kutsun sinua nyt tulemaan, antautumaan ihan siitä missä olet Pyhän Hengen työstettäväksi, että voit kokea itsesi syntiseksi, uudestisyntyä ja tulla kääntymykseen.

Käänny pois epäjumalista.

Käänny pois elämäntavastasi.

Käänny pois turhuudesta.

Käänny Jeesuksen puoleen.

Hän pelastaa meidät, ei meidän hyvien tekojemme tähden, vaan sulasta armosta. Hän pelastaa meidät uudestisyntymisen peson ja Pyhän Hengen uudistuksen kautta.

Peseydy! Uudistu! Synny uudesti!

Hän vuodattaa Pyhän Henkensä runsaasti päällemme meidän Vapahtajamme Jeesuksen Kristuksen ansiosta, niin että voimme tulla armosta pelastetuiksi ja  taivaan perillisiksi ja osallisiksi ikuisen elämän toivosta.

Siihen kutsun sinua tässä hetkessä. Tule siis Kristuksen luo! Ja jos olet jo tullut,

2. kiitä Jumalaa siitä, että Pyhä Henki johti sinut Kristuksen luo!

Kristuksen ei tarvinnut tehdä ihan kaikkea itse. Emme ansainneet sitä omin avuin. Mutta me tarvitsimme sitä epätoivoisesti. Ja Pyhä Henki vastasi tarpeeseemme.

Jos olet uskossa tänään, se tuli mahdolliseksi, koska Pyhä Henki johti sinut Kristuksen luo. Kiitä häntä!

Ollessani lukiossa, evankelista Earl Bailey matkusti luoksemme ja tuli meidän pieneen Metodistikirkkoomme pitämään herätyskokouksia. Muistan, kuinka Earl Bailey saarnasi synnistä, vanhurskaudesta ja tuomiosta. Muistan, kuinka hän kertoi, että mitä lähemmäksi valoa pääsemme, sitä paremmin näemme omat vikamme. Se on kuin katselisimme itseämme kylpyhuoneen peilistä. Mitä lähemmäksi tulemme, sitä paremmin näemme, miten paljon tarvitsemme korjaamista.

Muistan, kuinka rukoilin erään hänen kokouksensa jälkeen, että haluaisin ottaa vastaan Jeesuksen Kristuksen Herrakseni ja Vapahtajakseni, ja seuraavana päivänä kerroin siitä eräille muillekin.

Miksi osasin olla niin fiksu? Johtuiko se siitä, että olin niin päättäväinen, että valitsin Jeesuksen? Ei. Se johtui siitä, että olin tullut syntiseksi. Ja siitä, että Pyhä Henki teki minussa työtään. Ja siitä, että hän antoi minulle uuden elämän.

Oletko sinä tullut syntiseksi, luotu uudeksi ja kääntynyt Jeesuksen puoleen?

Kiitä Jumalaa Pyhästä Hengestä!

3. Rentoudu ja kerro Jeesuksesta muillekin!

Miksi sanon ”rentoudu!” Koska ei ole sinun työsi tuoda muita ihmisiä Jeesuksen tykö. Et voi saada heitä tulemaan synnintuntoon. Et voi antaa heille uudestisyntymistä. Et voi saada heitä kääntymään.

Mutta Pyhä Henki voi. Se on hänen työtään. Meidän tehtävämme on ainoastaan mennä ja kertoa hyvää sanomaa niille, jotka tarvitsevat sitä.

Kerrotaan tarinaa juoposta, joka tuli D.L.Moodyn kokoukseen ja sanoi: ”Hei, pastori, minä olen yksi sinun käännyttämistäsi!” Siihen Moody (joka hypähti pystyyn) tokaisi: ”Sinun täytyy todella olla minun käännyttämäni. Eihän kukaan Herran käännyttämä käyttäytyisi kuin sinä!”

Tuntuuko sinusta, että heti, kun sinun pitäisi kertoa ilosanomaa muille, kieli menee solmuun? Rentoudu. Homma ei ole sinusta kiinni. Et voi pelastaa ketään.

PDFicon20Mutta Pyhä Henki voi. Ja hän tekee niin. Tehkäämme siis yhteistyötä hänen kanssaan ja viedään sanaa eteenpäin! Pyhä Henki on lopulta se, joka meidät johtaa Jeesuksen luo.

Matt Mitchell

Copyright © 2014 Matt Mitchell. Artikkeli on suomennettu ja julkaistu luvalla pastori Mitchell’in blogista Hot Orthodoxy.