Kuulijoita vai tekijöitä? Osa 2

PDFicon20 Ross Rohde: Hearers Or Doers?

Tämä arpakuutio on näköharhaa. Keskellä oleva valopiste on galaksi ja neljä muuta pistettä ovat taustalla olevan (yksittäisen) kvasaarin kuvia, jotka syntyvät galaksin aiheuttaman gravitaatiolinssin seurauksena. Kuva: ESA Hubble.

Tämä arpakuutio on näköharhaa. Keskellä oleva valopiste on galaksi ja neljä muuta pistettä ovat taustalla olevan (yksittäisen) kvasaarin kuvia, jotka syntyvät galaksin aiheuttaman gravitaatiolinssin seurauksena. Kuva: ESA Hubble.

Viime viikolla me itse asiassa kokoonnuimme ensi kerran kertomaan kokemuksistamme. Kolme ryhmäläistä olivat kavereita, jotka olin johtanut uskoon viimeisen kolmen vuoden aikana. Yksi jäsenistä oli sellainen, jonka johdatin Jeesuksen luo vasta pari viikkoa sitten.

Sinä aikana, kun olen noita kolmea opetuslapseuttanut jonkin aikaa, he ovat myös olleet tekemisissä perinteisten seurakuntien kanssa. Huomasin, miten mielenkiintoinen ero on noiden kolmen kokeneemman ja vasta uskoon tulleen vastauksissa.

Vitorio halusi tulla mukaan oppimaan ja halusi kirjoittaa ”tahdon”-lauseensa, mutta joutui vähän painimaan omien ideoidensa kanssa. Pari muuta kaveria teki hänelle ehdotuksia ja hän päätyi sitten määrättyihin ”tahdon” -lauseisiin ja päätti panna toimeksi niiden suhteen tällä viikolla. Hän myös huomautti, että hänellä oli sellaisia kokemuksia muista seurakunnista, että niissä ei edellytetty mitään oppimiseen liittyvää toimintaa.

Cesar keksi heti saman tien kaksi ”tahdon”-lausetta. Hän pyysi apua keksiäkseen vielä kolmannen. Yhdessä vaiheessa hän päätyi peräti kyyneliin, kun hän kuvaili, miten hän haluaa oppia seuraamaan Jeesusta entistä voimaperäisemmin.

Tonio oikeastaan kieltäytyi laatimasta mitään ”tahdon”-lauselmia. Ensin hän sanoi, ettei keksinyt mitään. Sanoin, että katson ensin toisten edistymistä ja palaan hänen luokseen myöhemmin. Hän oli edelleen vastaan. Sitten hän ehdotti, että lähettäisi minulle myöhemmin Facebookin kautta jonkun ”tahdon”-lauselman. Minä kehotin häntä osallistumaan ja sanoin pitäväni häntä velvollisena osallistumaan kuten muutkin. Hän oli vastahankaan vieläkin ja sanoi, ettei voinut olla mukana ensi viikolla, vasta seuraavalla.

Sitten oli vielä Edwin, vasta uskoon tullut. Edwin tarttui aiheeseen innostuneesti ja tarmokkaasti. Kun tutkimme Raamattua, hän toisteli usein: ”Hei, pojat, tässä on nyt kysymys siitä, miten elämme, eikä vain siitä, että juttelemme Raamatusta”. Hänellä ei ollut mitään vaikeuksia laatia kolme ”tahdon”-lauselmaa ja tuskin malttoi odottaa tekoihin ryhtymistä. Kun kyyditsin hänet myöhemmin kotiin, hän kiitteli, että olin kertonut hänelle evankeliumia ja opettanut häntä seuraamaan Jumalan tahtoa.

Valitse kysymys ja vastaa siihen:

  • Missä määrin olet kuuntelija ja missä määrin tekijä, kun puhutaan Jumalan sanan todeksi elämisestä?
  • Osaatko ajatella, miten voisit olla entistä tavoitteellisempi sanan tekijä? Uskotko, että Jumala voi auttaa sinua siinä?
  • Mitä havaintoja teit tai mitä opit ystävieni erilaisista reaktioista?
  • Mitä sinä tekisit Tonion kanssa?

PDFicon20Ross Rohde

Copyright © 2014 Ross Rohde. Artikkeli on suomennettu ja julkaistu luvalla kirjoittajan blogista Viral Jesus.