Hiljainen sanoma

liepeet2Tässä olen, lähetä minut! Jes.6:8.

Tuskin on olemassa uskovaa ihmistä, joka ei toivoisi olevansa Jumalan lähettämä edes joskus, edes jossain asiassa. Moni rukoilee tätä. Mutta päästä Jumalan lähettämäksi – tai joutua siihen – ei aina ole herkkua. Kun Jumala lähettää sinut, sinulla on aina jokin sanoma, sanallinen viesti tai hiljainen sanoma välitettävänä toisille. Mutta ihmiset eivät välttämättä ota sinun sanomaasi vastaan. Itse asiassa eivät juuri koskaan.

On eri asia olla seurakunnan lähettämä. Jos olet seurakunnan lähettämä, olet jonkinlainen pappi tai saarnamies, ja silloin toimit ihmisten hyväksynnän puitteissa jo alusta lähtien. Ihmiset ottavat kyllä sinut vastaan, voivatpa pitääkin sinusta. Voit saada osaksesi jopa kukkurapäin ihmiskunniaa.

Mutta eihän todelliset Jumalan ihmiset ole näitä kuin ani harvoin. Jos Jumala haluaa lähettää sinut, hän useimmiten lähettää sinut uppiniskaisten ja kovakorvaisten luo. On myös tärkeää huomata, että sinun sanomasi voi olla ns. ”hiljainen sanoma”. Se esitetään ilman sanoja. Minä olen usein ollut ”Jumalan lähettämä vaikenija”. Se on maailman ihmisille joskus ylivoimainen haaste – ihminen, joka ei puhu mitään! Mutta en tiedä tehokkaampaa ja syväluotaavampaa testiä kuin se, johon ihmiset joutuvat, kun heidän on ryhdyttävä arvailemaan ja luulemaan ja keksimään… Kun jostain palapelistä puuttuu pala ja siihen on sitten keksittävä jotakin, että kuva muodostuisi yhtenäiseksi…

Ihmisten luulot ovat loputtomat ja kun luulemaan ryhdytään, niin on varmaa, että mopo karkaa käsistä.

Niinpä haluan rohkaista sinua, joka olet tämän kaltaisia testejä käynyt läpi: mitä vähemmän olet ryhtynyt luulemaan ja arvuuttelemaan, sitä parempi. Pidä kiinni siitä, minkä tiedät todeksi ja oikeaksi. Älä ryhdy minkään vääryyden asiamieheksi mistään luulosta. Ja jos olet saanut armon olla Herran lähettämä, luota siihen sanomaan, jonka olet saanut. Sinun sanomasi ei välttämättä ollenkaan ole sanallinen. Jumalan lähettämä sanoma olet sinä itse: sinun valoisa persoonasi, sinun puhdas sydämesi, sinun rohkea uskosi, sinun totta puhuva suusi, sinun ystävällisyytesi, sinun kärsivällisyytesi, sinun hurskas elämäntapasi, sinun valossa vaellettu elämäsi – sinun sanomasi on Kristus sinussa!

Ole siunattu, sinä Jumalan lähettämä ihminen! Sinä kannat tulisoihtua mukanasi, sinä kannat täydellisen väärentämätöntä sanomaa, sinä kannat Kristus-valoa! Mikä armo ja Jumalan läsnäolo kulkeekaan mukanasi kaikkialle!

Pyhä, pyhä, pyhä on Herra Sebaot! Hänen kirkkautensa täyttää kaiken maan. Jes.6:3.

eSiru