Varaa aikaa hiljentymiseen

PDFicon20 Rick Warren: Make Time To Be Quiet

potw1350a

Tämä sumu sijaitsee Cassiopeian tähtikuviossa. Keskellä kuvaa oleva tähti on kirkkaudeltaan vaihteleva V633, joka on juuri ”aivastanut”. Tähden purkaus on osittain hälventänyt sen ympärillä olevan sumun. Kuva: ESA Hubble.

Jumala ei aio puhua sinulle, jos ympärilläsi on kova hälinä. Sinun on vetäydyttävä yksinäisyyteen ja sinun on oltava hiljaa. Kutsumme tätä hiljentymiseksi.

Jeesus kehottaa tähän Matteuksen evankeliumissa (vapaan engl. MSG-käännöksen mukaan): ”Etsi hiljainen ja syrjäinen paikka, jotta sinulla ei ole kiusausta esittää mitään roolia Jumalan kasvojen edessä. Viivy siellä niin yksinkertaisesti ja rehellisesti kuin osaat. Huomion keskipiste siirtyy näin sinusta Jumalaan ja alat tuntea hänen armonsa hyvyyttä” (Matt.6:6).

Avainasia, kun haluamme kuulla Jumalan puhuvan ja saada häneltä visiota omaa elämäämme varten, on tämä: Jumala haluaa tavata sinua.

Sinun olisi hyvä tajuta, että sinä et odota Jumalaa, vaan Jumala odottaa sinua. Jumala loi sinut, jotta hän saisi olla vuorovaikutuksessa kanssasi. Hän haluaa, että sinä vietät aikaa hänen kanssaan päivittäin. Hän haluaa, että sinä järjestät tapaamisen hänen kanssaan joka päivä. Jumala odottaa sitä.

Tänä päivänä on niin vaikeaa mennä yksin hiljaiseen paikkaan. Mahdatko olla huomannut, kuinka paljon meteliä sinun ympärilläsi on? Autossakin sinulla pitää aina olla radio auki tai sinulla pitää olla korvanapit korvissa tai jokin handsfree käytössäsi. Jokaisessa odotushuoneessa, kaikissa ruokakaupoissa ja jopa hississäkin on musiikkia. Elämässäsi on hyvin vähän hetkiä, jotka ovat täysin hiljaisia.

Jos sinulla on lapset vielä kotona, homma menee entistä vaikeammaksi! Mutta haluan antaa sinulle hieman toivoa: Susanna Wesley’llä, joka oli yksi historian merkittävimmistä naisista, oli 18 lasta. Yksi hänen pojistaan, John, perusti metodistiseurakunnan ja levitti kristinuskon sanomaa Amerikan länsilaidoille yhdessä metodistien herätyssaarnaajien kanssa, ja toinen poika, Charles, runoili yli 6000 virttä.

Kuinka on mahdollista hiljentyä, jos on 18 lasta? Susanna Wesleyn päiväkirjasta käy selville, että hän istui lempikeinutuolissaan joka iltapäivä ja hän piti tunnin ajan esiliinaansa kasvojensa peittona. Lapset tiesivät, että äiti, jolla on essu kasvoillaan, tarkoittaa: ”lapset eivät häiritse äitiä tai paha seuraa!”

John Wesley kertoi, että äidin rukoukset muovasivat hänen elämänsä. Voit kyllä löytää yksin olemiseen aikaa, jos sitä todella haluat. Varaa siis aikaa hiljentymiseen ja vietä aikaa Herran kanssa.

Mietipä:

  • Kuinka suuren osan päivästäsi vietät hiljentyen?
  • Mitä pitäisi tehdä, että perheesi ymmärtäisi tukea sinua hiljentymisessä eikä häiritä sitä?

Rick Warren

Copyright © Rick Warren 2014. Julkaistu luvalla. Alkuperäisen artikkelin lähteenä käytetty verkkosivustoa: Purpose Driven/Daily Hope