Jeesus päästää vapaaksi, osa3

PDFicon20 Matt Mitchell: ”Set Free By Jesus”

Tämä galaksi NGC 4013 nähdään suoraan reunasta. Kuvassa näkyy valtavasti pölyä pitkin galaksin kiekkoa. Tämä galaksi on 55 miljoonan valovuoden päässä maasta Ison karhun tähdistössä. Kuva: ESA Hubble.

Tämä galaksi NGC 4013 nähdään suoraan reunasta. Kuvassa näkyy valtavasti pölyä pitkin galaksin kiekkoa. Tämä galaksi on 55 miljoonan valovuoden päässä maasta Ison karhun tähdistössä. Kuva: ESA Hubble.

1.elokuuta 2010

Osa 3/3: Luukas 13: 10-17

Ylistys

Lyönpä vetoa, että odotit tätä. Huomaatko, mitä tämä nainen teki heti, kun hänet oli päästetty siteestään?

Hän pani kätensä naisen päälle, ja heti tämä oikaisi selkänsä ja ylisti Jumalaa. Luuk.13:13.

Kiitos Jumalalle! Ylistys Jeesukselle!

Jos Poika vapauttaa teidät, te olette todella vapaita. Joh.8:36.

Ylistys Jumalalle!

Ymmärräthän, että kaksinkerroin taittuminen on vain kuva vielä pahemmasta siteestä, eikö vain? Se on kuva siitä, miten synti sitoo ihmistä. Synti ei olekaan mikään pikku juttu eikä mikään kärsimystä vähäisempi asia. Synti on isompi tekijä kuin kärsimys.

Kärsimys loppujen lopuksi johtuu juuri synnistä (ei aina henkilökohtaisista synneistä, vaan synnin yleisestä läsnäolosta maailmassa, joka alkoi Aadamista ja Eevasta). Synti on iso asia, kauhistava ja sitova. Saatana haluaa meidät ennen kaikkea muuta sitoa syntiin!

Mutta Jeesus tuli päästämään meidät vapaiksi synnin vallasta! Jeesus kuoli voidakseen antaa meille vapauden synnistä. Ristillä hän kärsi rangaistuksen meidän synneistämme. Hän otti ne päällensä.

Niinpä Jeesus tekee vapaaksi jokaisen, joka kääntyy pois syntisestä elämästä ja uskoo häneen, Vapahtajaan. Hän sanoo siitä itse: Jos Poika vapauttaa teidät, te olette todella vapaita. Joh.8:36.

Sen vuoksi meillä on täysi syy ylistää häntä! Ja sen vuoksi voimme elää vapaina, sillä Jeesus on vapauttanut meidät.

Ylistys! Me ylistimme tänä aamuna, kun lauloimme yhdessä. Sitä me teemme hetken kuluttua Herran ehtoollisen yhteydessä. Me ylistämme Jumalaa siitä, että Jeesus on päästänyt meidät vapaiksi – todella vapaiksi.

Haluan ottaa vielä yhden näkökohdan esille.

Valinta

Katsotaanpa vielä, mitä tapahtuu jakeessa 17 sen jälkeen, kun Jeesus nuhtelee synagogan esimiestä tämän välinpitämättömyydestä.

Jeesuksen vastauksen kuullessaan kaikki hänen vastustajansa olivat häpeissään, mutta kansa iloitsi kaikista ihmeteltävistä teoista, joita hän teki. Luuk.13:17.

Huomaatko, että on olemassa vain kaksi puoluetta? Ei ole olemassa neutraalia mielipidettä. Et voi istua puolueettomalla vyöhykkeellä Jeesuksen suhteen – ei ole mitään puolueetonta vyöhykettä. Olet joko sisällä tai ulkopuolella. Hänen kanssaan tai häntä vastaan. Sinun pitää valita.

Luukkaan evankeliumissa asiat kärjistyvät ja syntyy yhä syvempi ero niiden välillä, jotka uskovat ja seuraavat, ja niiden välillä, jotka torjuvat ja lopulta tekevät salaliiton surmatakseen Jeesuksen.

On tehtävä valinta.

PDFicon20Puolueetonta maaperää ei ole. On vain ilo tai nöyryytys. Meidän on pakko valita. Ja minä ehdotan: ”Valitkaamme Jeesus”.

Matt Mitchell

Copyright © 2014 Matt Mitchell. Artikkeli on suomennettu ja julkaistu luvalla pastori Mitchell’in blogista Hot Orthodoxy.