Olkaamme armahtavaisia, osa2

PDFicon20 Francis Frangipane: Becoming a People of Mercy

potw1138a

Tämän galaksijoukon keskellä on jättiläisgalaksi NGC 4874, joka on kymmenen kertaa suurempi kuin Linnunrata. Se pitää vetoivoimansa vaikutuspiirissä noin 30.000 muuta tähtijoukkoa, joka on suurin löydetty määrä yhteenkuuluvia galakseja. Kuva: ESA Hubble.

Jumalan kuvaksi

Mietipä tätä: ainoa olento, joka koko kaikkeudessa oli arvollinen avaamaan kirjan sinetit ja päästämään Jumalan syntiin kohdistuvan vihan liikkeelle oli juuri se Ainoa, joka oli kaikkein vähiten halukas tekemään niin. Hänen omistautumisensa ihmiskunnan pelastamiseen johti kokonaisvaltaiseen uhrautumiseen, sellaisen uhrin antamiseen, joka jäisi Jumalan valtaistuimen edessä voimaan ikuisiksi ajoiksi. Niin, hän on paitsi Juudan leijona, myös Karitsa, joka on teurastettu maailman syntien tähden. Hän on Ainoa, jolle on annettu valta avata kirja, joka sisältää taivaallisen tuomion toimeenpanon (ks.Ilm.5).

Koska Kristus maksoi täyden hinnan sovituksesta, voimme olla luottavaisia, ettei hän päästä taivaan tuomioita valloilleen ennen kuin hän kuluttaa loppuun taivaallisen armonsa pääoman. Vielä silloinkin, kun nämä tuomiot tulevat, niitä ohjaa hänen ikuiset vaikuttimensa armoon pyrkimiseksi antaen edelleenkin aikaa parannuksen tekoon.

Jumalan sana sanoo meille selvästi: Sellainen kuin Jeesus on, sellaisia olemme mekin tässä maailmassa. 1.Joh.4:17. Esimerkkimme on Karitsa. Meidän tavoitteemme ei siis ole vain synnin paljastaminen, vaan myös tuoda esiin uhri, joka on annettu synnin sovittamiseksi. Meidän suuri kutsumuksemme on viedä parantumisen ja Jumalan armon sanomaa kansoille. Ennen kuin Kristus murtaa sinetit, jotka lopulta johtavat vihan maljoihin, meidän tulee seistä esirukouksessa Jumalan edessä Karitsan lähettiläinä.

Antakoon Herra meille kirkkaan näyn tästä totuudesta: esirukous Kristuksen antaman elämän ilmentymänä. Hän ei ainoastaan ole nyt Isän oikealla puolella rukoilemassa puolestamme (Room.8:34), vaan hänen tulonsa maan päälle ja kuolema syntiemme puolesta oli yhtä ja samaa esirukouksen jatkumoa. Jeesus teki maailmassa vallitsevan synnin turmeluksen tyhjäksi. Hän otti siitä tarkoin selvää ja tutki, kuinka loukkaavaa, kieroutunutta ja luotaantyöntävää synti oli. Niin, hän kyllä nuhtelikin siitä, kun se oli välttämätöntä, mutta evankeliumien ihmeellisyys on siinä, että huolimatta ihmiskunnan synnistä, Jumala rakasti maailmaa niin syvästi, että hän lähetti Poikansa kuolemaan meidän edestämme (Joh.3:16-17).

Meidät on kutsuttu seuraamaan tätä samaa esimerkkiä ollaksemme armahtavaisia.

Emme väheksy synnin merkitystä, kun korostamme Kristuksen armoa. On suuri ero, jos vesitämme synnin tai jos pesemme sen verellä. Se todellisuus joka pakottaa Jumalan sydäntä – joka on kaiken elämän perusperiaate – kuuluu näin joka armahtaa, saa tuomiosta riemuvoiton. Jaak.2:13 (engl.mercy triumphs over judgment=armo voittaa tuomion). Kun elämme armon mukaan, elämämme vastaa täysin Jumalan tahtoa. Armo toteuttaa tarkasti jumalallisen päämäärän: se muuttaa ihmisen Lunastajansa kuvaksi.

Francis Frangipane

Copyright © 2014 Francis Frangipane. Tämä artikkeli on suomennettu Francis Frangipanen kirjasta The Power of One Christlike Life, jonka on julkaissut www.arrowbookstore.com.