Asenne ratkaisee

vuoriaMonet ihmiset jäävät ilman siunauksia, koska torjuvat ne. He eivät välttämättä torju siunauksia, vaan sen ihmisen, joka voisi toimia siunauksen välittäjänä. Niinhän fariseukset ja lainopettajat tekivät Jeesukselle. Siunauksen saamiseen ei ollut mitään muuta estettä kuin heidän oma torjuva asenteensa Jeesusta kohtaan.

Minäkin tunnen monia, joiden puolesta olen rukoillut ja joita olen siunannut – eikä vain rukouksin, vaan myös käytännön teoin – mutta he eivät vaan ota vastaan. He torjuvat minut henkilönä ja siksi joutuvat olemaan ilman tiettyjä Jumalan siunauksia. Heidän oma torjuntansa estää heitä saamasta minun kauttani Jumalan armon osoituksia. Onpa siinä barrikadin takana kokonainen herätysliike! Mistä löytyisi profeetta, joka esittäisi heille sen kohtikäyvän kysymyksen: ”Mitä hyötyä tuosta torjunnasta on teille?” Sitten on näitä henkilöitä, jotka jatkuvasti pyytävät esirukousta vaimoltani. He näyttävät uskovan, että Jumala kuulee vain naisten rukouksia! Mikäs siinä, kyllä Jumala kuulee naisten rukouksia, mutta olisin halunnut olla mukana rukoilemassa. Nyt koen, että minut sivuutetaan. Jos tästä huolimatta rukoilen, se ei hyödytä heitä. Ymmärrätkö tämän hengellisen lainalaisuuden? Se on vähän sama kuin heittäisi pallon selin olevalle ihmiselle – tiedät jo heittäessäsi, että ei saa kiinni…

Hyvä lukijani, haluan rohkaista sinua olemaan vastaanottavainen ja hyväksyvä niitä ihmisiä kohtaan, joilla on sinulle annettavaa. Haluan rohkaista sinua tarkistamaan, ketkä ovat sinun elämässäsi mahdollisia siunauksen kanavia, ja avaamaan hanat… Anna heidän olla siunaukseksi sinulle. Käännä heille kasvosi, älä ole jatkuvasti heihin selin. Jos ohitat jonkun Jumalan ihmisen, voit jäädä paitsi jostakin hyvin arvokkaasta. Pyydä silmävoidetta, pyydä uutta näkökykyä, pyydä silmiä avaavia kokemuksia, joiden kautta voit arvioida toisia uskovia paremmin, tarkemmin ja tasapuolisemmin. Pyydä erityisesti Jumalaa kertomaan sinulle, keneltä sinun tulisi pyytää esirukousapua.

Katso, siunaukset odottavat sinua. Sinun tulee vain avata sydämesi ovi ja kääntyä sen henkilön puoleen, jonka olet syyttä suotta torjunut ja jota olet aiheettomasti karttanut tai jonka olet sivuuttanut tiedostamatta edes, miksi. Tee se niin kuin nöyrä Jumalan palvelija, sillä nöyrille hän antaa armon (1.Piet.5:5). Minäkin yritän tehdä samoin.

eSiru