Tärkeimmät asiat ovat näkymättömiä

sateenkaariEtsikää ennen kaikkea Jumalan valtakuntaa ja hänen vanhurskasta tahtoaan, niin teille annetaan kaikki tämäkin. Matt.6:33.

Aina, kun käyn läpi Uskon kilven rukouspalstalle tulleita aiheita, edellä mainittu sanankohta nousee mieleen. Rukoilen, että ihmiset tajuaisivat etsiä ensin Jumalan valtakuntaa ja tavoitella Kristuksen tuntemista – niin moni asia loksahtaisi sen jälkeen kohdalleen heidän elämässään. Myös Isämeidän-rukous asettaa Jumalan tahdon meidän oman tahtomme edelle. Sehän ei tarkoita sitä, että meidän omat toiveemme siirretään syrjään. Ei, vaan ne löytävät täyttymyksensä, kunhan asiat saadaan oikeaan järjestykseen.

Haluan siis rohkaista sinua, joka kaipaat puolisoa: pyri lähemmäs Kristusta, hän on sinun tosi sulhasesi. Hän on maailman etevin ”matchmaker” (puhemies) eli kukaan ei löydä sinulle parempaa maallista puolisoa kuin hän. Sinulle, joka kaipaat saada taloudelliset asiasi kuntoon: etsi Jumalan tahtoa raha-asioissasi ja opi antamaan omastasi, vaikka vähänkin. Ole pitkäjänteinen ja kärsivällinen, taloutesi kuntoon saattaminen voi olla pitkä savotta. Sinulle, joka haluat parantua sairaudestasi: pyri ennen kaikkea terveeseen uskoon, niin sielusikin alkaa jaksaa paremmin, samoin ruumiisi. Mitä tahansa näkyvää kaipaatkin, keskity ensin näkymättömiin, sillä: Uskon avulla me ymmärrämme, että maailmat on luotu Jumalan sanalla: näkyvä on syntynyt näkymättömästä. Hepr.11:3.

Jokainen hyvä anti ja jokainen täydellinen lahja tulee ylhäältä, taivaan tähtien Isältä, jonka luona ei mikään muutu, ei valo vaihdu varjoksi. Jaak.1:17.

eSiru