Kaikkina elämäni päivinä

euroopanyoSinun hyvyytesi ja rakkautesi ympäröi minut kaikkina elämäni päivinä, ja minä saan asua Herran huoneessa päivieni loppuun asti. Ps.23:6.

Elämässä ei tule vastaan ainoastaan hyviä päiviä, vaan joskus tulee vastaan huonoja päiviä. Auringonpaisteen sijaan voi tulla myrskyjä, työllisyyden sijaan työttömyyttä, terveyden sijaan sairautta. Elämä voi koetella ja kohtaamme vastuksia, tapaturma voi yllättää, omainen kuolla. Vuodet vierivät ja häät ja hautajaiset vuorottelevat.

Mutta Jumalan sanan lupaus on, että Jumalan hyvyys ja rakkaus ympäröi meitä myös vaikeina päivinä. ”Sula hyvyys”, sanoo vanha käännös. Hyvinä aikoina olisi viisasta kerätä positiivisia kokemuksia ikään kuin varastoon, jotta huonoina aikoina emme menettäisi toivoamme. Kun opimme tuntemaan Jumalan hyvyyden ja armon ja tulemme tietoisiksi hänen huolenpidostaan ja rakkaudestaan, silloin kestämme paremmin, kun myrsky yllättää.

Saamme myös olla varmoja, että Jumala on kykenevä kääntämään pahan hyväksi. Mitä tahansa epäonnea ja vastoinkäymisiä kohtaammekin, tiedämme vuorenvarmasti, että kaikki koituu niiden parhaaksi, jotka rakastavat Jumalaa ja jotka hän on suunnitelmansa mukaisesti kutsunut omikseen. Room.8:28. Jos Jumala sallii jotakin pahaa tapahtua, tiedämme, että Jumala on voimallinen käyttämään sitä omiin tarkoituksiinsa, jotta hänen nimensä kirkastuisi. Sen kuultuaan Jeesus sanoi: ”Ei tämä tauti ole kuolemaksi vaan Jumalan kunniaksi: se tuo julki Jumalan Pojan kirkkauden.” Joh.11:4.

Ole siis turvallisella mielellä, Jumala vie sinut läpi tämänkin koettelemuksen, jonka keskellä olet juuri nyt. Hän kantaa sinua vahvoilla käsivarsillaan. Hän antaa voimaa ja rohkeutta keskelle onnettomuutta ja vastoinkäymisiä. Hän on nähnyt kaiken ennalta, myös sen, miten hän voi auttaa sinut pulasta. Hän on jo valmistanut sinulle avun. Hän ei jätä eikä hylkää. Hän on Herra, sinun Jumalasi, sinun pettämätön apusi.

Vaikka vuoret järkkyisivät ja kukkulat horjuisivat, minun rakkauteni sinuun ei järky eikä minun rauhanliittoni horju, sanoo Herra, sinun armahtajasi. Jes.54:10.

eSiru