Huuda minua avuksi

riippusiltaTee telttasi sija suureksi, levitä säästelemättä kangasta asumustesi katoksi! Pidennä köydet, iske lujaan vaarnat! Jes.54:2.

Mitä Jesaja sanoo tässä, jos asia käännetään nykyajan kielelle? Hän sanoo: ”Laajenna työtäsi, katso kauemmaksi, etsi suurempi näky, kasvata jänneväliäsi, ja kun pääset uudelle tasolle, ole luja ja ryhdy työhön!” Se oli minun oma vapaa tulkintani, saat tehdä itseäsi varten oman käännöksen. Useinhan meidän täytyy lukea Raamattua sillä mielellä, että tulkitsemme sanaa peilaten sitä omaan elämäämme ja soveltaen sitä kuin olisimme juuri heränneet ja miettisimme ”mitä tämä uni oikein tarkoittaa?” Jumala puhuu vertauksin. Paras totutella ymmärtämään vertauksia. Kielentutkijat ovat todenneet, että puhuttu kieli koostuu aina vertauksista ja kuvista. Puhumme siis kuvakieltä joka tapauksessa.

Itse koen tällä hetkellä, että tämä sana puhuttelee minua. En kuitenkaan rehellisesti sanoen tiedä, mitä se kohdallani tarkoittaa. Niinpä minun on työstettävä tätä asiaa, mietittävä sitä ja kysyttävä Jumalalta, mitä hän haluaa. Ehkä sinunkin on aika alkaa kysellä ja etsiä Jumalan tahtoa, jotta tietäisit oman kutsumuksesi ja ymmärtäisit, missä vaiheessa sinun kutsumustyösi toteuttaminen oikein on menossa. Tässä tilanteessa rukoilemisesta tulee etsimistä. Jumalan tahdon tunteminen, johdatuksen etsiminen ja löytäminen, on opetuslapsen normaalia elämää. Jumalan suunnitelmat avautuvat vähitellen ja oman kutsumuksen toteuttaminen on elämänikäinen prosessi.Tässä etsimisessä saat sinä – yhtä lailla kuin minäkin – välillä tuskastua ja huutaa Herran puoleen. Ehkä Jumalan henki sinua tänään ärsyttää rukoilemaan jonkin verran turhautuneita rukouksia – mutta juuri niihin saatetaankin vastata:

Huuda minua avuksesi, niin minä vastaan sinulle. Minä ilmoitan sinulle suuria ja ihmeellisiä asioita, joista et mitään tiedä. Jer.33:3. Tästä lähtien minä ilmoitan sinulle uusia asioita, tallessa pidettyjä, sellaisia, joita et tiennyt. Jes.48:6.

eSiru