Syötkö roskaruokaa?

raamattuRoskaruoka on epäterveellistä. Pitää välttää syömästä ranskalaisia, hampurilaisia, grillimakkaraa ja muuta liian rasvaista. Jos ei harrasta itsekuria ruoan suhteen, voi lihoa ja ylipainon lisäksi saada muitakin ongelmia.

Mutta en ole ravitsemusterapeutti ja syön suhteelllisen epäterveellisesti itse, mm.paljon suklaata ja muuta makeaa. Syön myös teollista ruokaa liian paljon. Halusin kuitenkin muistuttaa hengellisestä roskaruosta. Tosin en tarkoita, että ihmisten pitäisi olla erityisen valikoivia hengellisen ruoan suhteen. En ole oikeaoppisuusmies enkä mikään harhaoppien siivilöijä tai kontrolloijatyyppi muutenkaan. Tarkoitan, että sinun tulisi syödä Jumalan sanan puhdasta ruokaa sen sijaan, että katselet TV.tä ja elokuvia ja luet aikakauslehtiä. Tarkoitan, että voit käyttää aikasi paremmin, kun keskityt hyvään hengelliseen ravintoon ja jätät vähemmälle ne harrastuksesi, jotka syövät sinun aikasi, varasi ja energiasi. En halua ketään viedä lain alle, mutta sanon: viihdeteollisuus on jotakin, jota sinun tulee pelätä ja karttaa.

Niinpä haluan rohkaista sinua – etenkin jos olet sananjulistaja tai hengellisessä työssä mukana – irrota aikaa turhuuden markkinoilta ja käytä se Jumalan sanan lukemiseen (kuunteluun, videosaarnojen katseluun, tapoja on monia) ja rukoukseen. Kun vietät aikaa Herran kanssa, saat sen takaisin korkoineen. Saat luovuutta, saat ideoita, saat sanottavaa, saat olla käytettävissä. Kun sinä avaat sielusi oven Herralle, hän avaa ovia sinulle. Älä siis tuki sielusi putkistoja roskaruoalla ja maailman viihteellä. Anna elävän veden virrata esteettä sielusi läpi ja saat juoda siitä itse ja juottaa toisiakin. Jos elämässäsi on maailman mutaa (mistä syystä tahansa), Jumala kehottaa sinua yksinkertaisesti:

Mene Siloan altaalle ja peseydy. Joh.9:7.

eSiru