Pätevämpien varjossa?

Raivatkaa itsellenne uudispelto! Nyt on aika etsiä minua, Herraa, minä tulen varmasti ja annan teille siunauksen sateen.

Haluan sinun kohdistavan katseesi Filippokseen. Hän oli Jerusalemin seurakunnan jäsen ja hänet valittiin diakoniksi. Filippoksen palvelutyö ei kuitenkaan erottunut joukosta mitenkään erityisemmin, sillä ympärillä olivat apostolit Pietari ja muut ’suuret Jumalan miehet’. Emme tiedä, oliko Filippos missään toisia pätevämpi, paremmin kunnostautunut tai erityinen henkilö. Vaikutelmaksi jää, että hän sulautui joukkoon.

Jumala oli kuitenkin erityisesti voidellut Filippoksen. Enkä puhu nyt apostoli Filippuksesta, joka oli yksi Jeesuksen kahdestatoista opetuslapsesta. Hänenkin palvelutyönsä oli huomattava, mutta emme paljon siitä tiedä. Hän kaiketi kuoli marttyyrinä Hierapoliksessa, josta hänen hautansa on luultavasti vastikään löydetty. Sen sijaan diakoni Filippoksen tähti nousee taivaalle raketin lailla, kun hänen oli pakko siirtyä Jerusalemista muualle. Jerusalemin seurakuntaa kohdanneet vainot, joita mm. Saulus Tarsolainen oli nostattamassa, aiheuttivat suurta ahdinkoa ja valtaosa seurakunnasta lähti pakoon – Filippos Samariaan.

Filippos tuli Samarian pääkaupunkiin ja julisti sen väelle sanomaa Kristuksesta.

Samariassa syntyi suuri herätys, jota Pietari ja Johannes kävivät osaltaan vauhdittamassa. Jopa paikallinen noita, Simon nimeltään, tuli uskoon ja: nähdessään ne suuret ihmeet ja voimateot, joita Filippos teki, hän oli hämmästyksestä suunniltaan.

Sinäkin saat siis uskoa, että se ahdinko, jossa olet, on Jumalan tiedossa ja hän aikoo käyttää sitä siirtääkseen sinut siihen paikkaan ja siihen uuteen tilanteeseen, jossa sinun lahjasi pääsevät oikeuksiinsa. Sinä olet joutunut pitkään olemaan eräiden silmäätekevien varjossa. Nuo tärkeät henkilöt ovat vieneet sinulta tilan. Sinulla olisi sanottavaa, mutta kansa ei sitä oikein tiedä. Sinä et saa tilaisuutta käyttää lahjojasi ja näyttää voiteluasi. Sinun pitää päästä avoimelle kentälle raivaamaan uudispeltoa. Sinun oma elämäntyösi odottaa ja sinun samariasi on edessäsi – aivan oven takana. Astu siis sisään kutsumukseesi, ole uskossa vahva ja luota Herraan. Sinä et ainoastaan vapaudu ahdingostasi, sinä pääset selville, mikä siunaus ja ilo on kulkea Mestarin jalanjäljissä ja Pyhän Hengen voitelussa. Jumalan voimallinen sana odottaa saarnaamistaan ja ihmeet ja merkit seuraavat uskossa julistettua sanaa. Jeesukselle Kristukselle ei ole mikään mahdotonta.

Mutta he lähtivät ja saarnasivat kaikkialla, ja Herra vaikutti heidän kanssansa ja vahvisti sanan sitä seuraavien merkkien kautta.

Siunattua uutta vuotta 2021 kaikille tämän sivuston lukijoille!

Hoos.10:12, Ap.t.8:5, (Ap.t.8:14-17), Ap.t.8:13, Mark.16:20 KR38.