Kerran tämä kipu hellittää

Näin meidän Jumalamme hyvyydessään armahtaa meitä: Korkeudesta saapuu luoksemme aamun koitto.

Jeesus sanoi: ”Minä olen ylösnousemus ja elämä. Joka uskoo minuun, saa elää, vaikka kuoleekin, eikä yksikään, joka elää ja uskoo minuun, ikinä kuole. Uskotko tämän?”

Ylösnousemuselämästä on erilaisia käsityksiä, koska Raamattu ei tarkkaan kerro, millaista elämä taivaassa on. Saamme vain joitakin vihjeitä asiasta ja sen lisäksi sananjulistajat esittävät omia näkemyksiään. Erään näkemyksen mukaan olemme taivaassa noin 33-vuotiaita. Jotkut taas odottavat pääsevänsä sinne lapsina ja kasvavansa siellä ’normaalisti’.

Rakkaat ystävät, jo nyt me olemme Jumalan lapsia, mutta vielä ei ole käynyt ilmi, mitä meistä tulee. Sen me tiedämme, että kun se käy ilmi, meistä tulee hänen kaltaisiaan, sillä me saamme nähdä hänet sellaisena kuin hän on.

Voimme kai nähdä joitakin piirteitä ylösnousemuselämästä, kun katsomme millainen Jeesus oli haudasta noustuaan. Mutta ei sekään vielä ratkaisevasti avaa meille tätä salaisuutta. Odotamme joka tapauksessa elämän muotoa, joka on erilainen kuin tämä. Ja joka suhteessa paljon parempi.

Voimme odottaa tulevaa toivorikkain mielin, sillä Raamatun lupaukset kannustavat siihen. Kun kärsimme täällä jostakin sairaudesta, voimme ajatella: ”Sitten kerran, kun ylösnousemuksen päivä tulee, saan jättää tämän sairauden tänne”. Jos kipu kalvaa ruumistamme tai ahdistus sieluamme, saamme toivorikkaasti odottaa: ”Kerran tämä kipu hellittää, kerran tämä ahdistus on ohi”. Tai jos jotenkin häpeämme omaa ulkonäköämme, jos olemme jotenkin vammaisia, jos emme selviä sosiaalisesta elämästä normaalisti (vaan avustamme sitä alkoholilla), saamme ajatella: ”Kun kerran jätän tämän maallisen majani, olen näistä kahleista vapaa. Siellä taivaassa olen hyvän näköinen, siellä en muistele tätä vammaani, siellä osaan olla ihmisten kanssa ilman viinaakin. Minä saan siellä olla kuten muutkin – tasaveroinen toisten kanssa”. Jos koemme eläneemme täällä maan päällä jotenkin mitättömän ja merkityksettömän elämän, siellä saamme kokea: ”Minä olen sittenkin arvokas ja minun merkitykseni voi kasvaa Jumalan avulla samaan mittaan kuin muillakin. Jeesuksen kanssa saan aloittaa alusta, puhtaalta pöydältä”. Tai sinä kärsit, koska vihamiehesi kiusaa sinua säälimättä. Sinä saat ajatella tulevaisuuttasi tähän tapaan: ”Kerran, kun Jeesus tulee, saan päästä rauhaan kiusaajiltani. Hän vie minut turvaan taivaalliseen valtakuntaansa”.

Mitä muutosta sinä odotat tapahtuvaksi tuona päivänä, kun pasuuna soi? – Mitä ratkaisevan hienoa tapahtuu silloin? Mitä raskasta ja kivuliasta saat jättää tänne? Minkä taakan saat laskea hartioiltasi, minkä kahleen pudottaa, kenet vihamiehesi hyvästellä?

Herra pelastaa vastedeskin minut kaikesta pahasta ja vie minut turvaan taivaalliseen valtakuntaansa. Hänen on kunnia aina ja ikuisesti. Aamen.

Luuk.1:78, Joh.11:25-26, 1.Joh.3:2, (1.Kor.15:52), 2.Tim.4:18.