Jeesus rukoilee puolestasi

PDFicon20 Rick Warren: Jesus Is Praying for You

Tällä galaksilla NGC 1433 on erityisen kirkas keskusta. Se kuuluu ns. seyfert-galakseihin ja on hyvin kiinnostava kohde tiedemiehille. Kuva: ESA Hubble.

Tällä galaksilla NGC 1433 on erityisen kirkas keskusta. Se kuuluu ns. seyfert-galakseihin ja on hyvin kiinnostava kohde tiedemiehille. Kuva: ESA Hubble.

Kuka voi tuomita kadotukseen? Kristus – mutta hän on kuollut meidän tähtemme, ja enemmänkin: hänet on herätetty kuolleista, hän istuu Jumalan oikealla puolella ja rukoilee meidän puolestamme! Room.8:34.

Jumala tietää kaiken, mitä tulee tapahtumaan. Hän on kaikkitietävä. Hän tuntee menneisyyden, nykyisyyden ja tulevaisuuden ja kaiken koko ajan. Hän tietää senkin, mitä sinun elämässäsi tapahtuu tämän päivän aikana. Hän tietää, mitä sinun elämässäsi tulee tapahtumaan ensi viikolla, ensi kuussa, ensi vuonna ja loppuelämäsi aikana. Se merkitsee, että hän voi rukoilla puolestasi etukäteen.

Hetkinen? Jumalako rukoilee? Tarkoittaako se, että hän puhelee itsekseen?

Sinäkin puhut itseksesi koko ajan. Kun Jumala puhuu itsekseen, se merkitsee rukoilemista. Koska olen isä, minulla on tapana puhella itsekseni omista lapsistani, ja Jumala myös puhuu itsekseen sinusta vähän väliä.

Viimeisenä iltana ennen ristille joutumistaan Jeesus vietti aikaa opetuslastensa kanssa. Pietari vähän leuhki ja sanoi: ”Herra, olen valmis kuolemaan puolestasi!” Jeesus rakasti Pietaria, mutta hän tiesi myös, miten impulsiivinen mies Pietari oli. Hän tiesi myös, että Pietari kieltäisi hänet kolmesti ennen seuraavaa aamua. Jeesus sanoi Pietarille: Mutta minä olen rukoillut puolestasi, ettei uskosi sammuisi. Ja kun olet palannut takaisin, vahvista veljiäsi. Luuk.22:32. Jeesus oli siis jo rukoillut Pietarin puolesta, koska tiesi, millaiseen myrskyyn tämä joutuisi.

Jeesus on jo rukoillut sinut läpi niistä asioista, joita joudut kohtaamaan tänä vuonna. Toden totta Jeesus on nytkin taivaassa rukoilemassa lastensa puolesta. Hän viipyy esirukouksessa sinun hyväksesi, joka tarkoittaa, että hän puhuu Jumalalle sinun puolestasi.

Kuka voi tuomita kadotukseen? Kristus Jeesus on se, joka on kuollut, onpa vielä herätettykin, ja hän on Jumalan oikealla puolella, ja hän myös rukoilee meidän edestämme. Room.8:34 KR38. Juuri sitä Jeesus tekee. Hän rukoilee puolestasi, että selviät elämäsi myrskyistä.

On hienoa, että ihmiset rukoilevat puolestasi. On hienoa, jos sinä rukoilet minunkin puolestani! Tunnen sen. Ja osaan myös erottaa hengessäni senkin, jos ihmiset eivät rukoile. On kuitenkin vähän eri asia, jos ihmiset rukoilevat puolestasi, kuin että itse Jumalan Poika rukoilee sinun puolestasi.

Raamattu vakuuttaa, että mitä tahansa elämässäsi on menossa tänään, ensi viikolla tai ensi vuonna, Jeesus aina rukoilee puolestasi. Hän on sinun puolellasi. Jos olet luovuttanut elämäsi hänen käsiinsä ja uskot häneen Vapahtajanasi, hän on aina sinun esirukoilijasi.

Mieti näitä:

  • Mitkä ominaisuudet ovat ilmeisiä Jeesuksen persoonassa, jos ajattelet, että hän jaksaa rukoilla puolestasi?
  • Kuinka paljon se vaikuttaa sinun luottamukseesi tai muovaa asennettasi, jos mietit sitä, että Jumalan Poika viipyy esirukouksessa sinun puolestasi?
  • Minkälaisen myrskyn keskellä olet juuri nyt menossa? Pyydä Jumalaa, että hän auttaisi sinua uskomaan, että Jeesus on jo rukoillut sinut siitä läpi.

Rick Warren

Copyright © Rick Warren 2014. Julkaistu luvalla. Alkuperäisen artikkelin lähteenä käytetty verkkosivustoa: Daily Hope with Rick Warren.