Ei sinua enää nöyryytetä

metsalampi2Joka sanalla, jonka he puhuvat, he tekevät syntiä. Johtakoon heidän ylpeytensä heidät ansaan, he ovat syytäneet kirouksia ja valheita. Ps.59:13.

Jumalan ihmisenä joudumme vainon kohteiksi. Sinäkin olet joutunut ihmisten keskellä, jopa seurakunnassa, henkistä ja hengellistä väkivaltaa harjoittavien röyhkimysten hampaisiin. He puhuvat sinusta pahaa ja sinä tiedät sen. Pelko kuristaa sinua ja ahdistus on välillä niin paha, että tuskin voit nukkua.

Mutta Jumalan henki haluaa rohkaista sinua ja lohduttaa tänään. Kiitä Jumalaa, sillä hän antaa väkevän avun. Hänen apunsa ei aina ole niin konkreettista ja ilmeistä, näkyvää laatua ja ihmisten toiveiden mukaista, mutta hän tarkkailee sinua ja sinun vainoajiasi. Herra nauraa jumalattomalle, hän tietää, että tilinteon päivä tulee. Ps.37:13.

Jeesuskin joutui aikansa ihmisten vihan kohteeksi. Vaikka hän kulki ympäriinsä tekemässä hyvää, mikään ei kelvannut määrätylle joukolle ihmisiä, noille uskonkiihkoilijoille, noille lainalaisille syyttäjille, jotka sokein silmin siivilöivät hyttysiä. Sinunkin ympärilläsi on heitä, sokeita taluttajia, lihansa ja vihansa vallassa olevia uskon kiihkoilijoita. Sinun tulee vetäytyä heistä pois ja elää rohkeasti uskossa, seurata Herraa hänen ristin tiellään, pilkkahuutojen säestämänä – älä lannistu siitä. Olet siunattu, kun saat olla osallinen Kristuksen kärsimyksistä. Voit olla varma, että ihana tulevaisuus odottaa sinua.

Ihana maa on tullut osakseni, kaunis perintö on minulle annettu. Ps.16:6.

Kiitä Herraa, sillä hänen Pyhä Henkensä on sinun kanssasi, Jumalan Hengen voitelu on sinun ylläsi, kun palvelet, Jumalan enkelit kulkevat sinun vierelläsi. Sinun siunauksesi on pysyvä. Sinun perintösi, jonka jätät lapsillesi, on kultaa kalliimpi. Se on terveen uskon perintö, arvossa korvaamaton. He eivät ymmärrä sitä nyt, mutta myöhemmin he ymmärtävät. Vielä he kiittävät Jumalaa, että heillä on ollut sellainen esirukoilija ja tienraivaaja suvussaan kuin sinä.

Älä pelkää, ei sinua enää nöyryytetä, älä häpeile, et sinä jää häväistyksi. Jes.54:4.

eSiru