Hyvää Joulua!

merrychristmasUskon kilven toimitus toivottaa kaikille Uskon kilven lukijoille siunattua ja rauhallista joulua!

Uskon kilpi -nimistä sivustoa aloin toimittaa vuonna 2002. Kolmisen vuotta tein välillä töitä Gospel for Asian -järjestölle (2010-2012), joten kaiken kaikkiaan olen julkaissut tätä sivustoa noin yhdeksän vuotta. Sinä aikana olen vanhentunut. Ikää minulla on jo enemmän kuin isälläni kuollessaan. Jos ei huomaa tulleensa eläkeläiseksi siinä vaiheessa, kun alkaa nostaa eläkettä, niin huomaa sen sitten, kun tahti hidastuu ja työ alkaa väsyttää.

Niinpä olen päättänyt pitää sapattivuoden tai kaksi. Tämä sivusto jää nyt tältä joululta näille sijoilleen – telakalle, kuten olen tavannut sanoa. Uusia artikkeleita ei nyt toistaiseksi julkaista ja rukouspalsta suljetaan. Sivustossa on kuitenkin sellaisiakin elementtejä, jotka voivat jatkaa elämäänsä. Muun muassa alasivusto eSiru jatkaa – tosin muuttuneena sillä tavalla, että uusien artikkelien määrä supistuu ja sen sijasta vanhoja kirjoitelmia kierrätetään. Niitä on kertynyt jo vajaat 400, joten joka vuoden päivälle riittää oma ”siru”. Kirjakauppa on myös toistaiseksi auki.

Koen, että tässä vaiheessa on tullut sanotuksi likipitäen kaikki oleellinen. Olen kääntänyt artikkeleita, jotka tuovat esiin uudenlaista ajattelua. Olen huomannut, että suomalaisten on välillä vaikea niellä sitä kaikkea, mutta samalla on ollut tarpeellista avata uusia näkymiä, tuoda esiin apostolista uskoa ja esittää orgaanisen seurakunnan perusopit. Siinä on ollut tietty uudisraivaajahenki päällä ja Suomen Siionissa on tulevaisuudessa otettava näihin katsomuksiin kantaa. Jos suomalaiset päättävät jäädä vanhoihin kuvioihinsa ja lämmitellä itseään perinteiden nuotioilla, eivät he voi syyttää ainakaan minua, jos mitään ei tapahdu.

Myös minun itseni on opittava ajattelemaan orgaanisesti. Olen kokenut tämän Uskon kilven työn hyvänä työmuotona, jota arvostan, mutta onhan se myös oravanpyörä. Jumala ei halua, että me pyöritämme mitään myllyjä. Senkin vuoksi haluan irrottautua tästä ja olla vapaampi Jumalan käyttöön sillä tavalla kuin hän haluaa. Suunnitelmani ovat siis hyvin hataria ja väljiä: ehkä kirjoittelen jotain kirjantapaista, ehkä en. Etsin Jumalan tahtoa ja katson, mihin Jumala minua vie. Hän on nimittäin raottanut jo vähän tulevaisuutta ja se näyttää juuri sellaiselta, mitä en olisi itse ikinä kaavaillut.

Annetaan siis Jeesus-lapselle tilaa tulla keskellemme ja tuoda tosi elämää mukanaan. Hän ei tullut temppeliin eikä synagogaan, hän ei mennyt esittäytymään ylipapeille, hän tuli ihmisten arjen keskelle käymään läpi ihmisen osan siihen kuuluvine kärsimyksineen. Hän ei tuonut meille mitään uskontoa – ei edes kristinuskoa – hän toi meille elämän.

Hän on Elämä ja Ylösnousemus.

Toivotan kaikille Uskon kilven ystäville ja lukijoille:

Rauhallista Joulua ja Siunattua Uutta Vuotta 2015!

SimoP