Seura tekee kaltaisekseen

Tosi ystävä ei jätä ystävää ahdinkoon – joka niin tekee, hylkää myös Kaikkivaltiaan.

Jeesus oli tarkka, kenen kanssa hän vietti aikaansa. Jokainen hänen lähipiiriinsä kuulunut opetuslapsi oli yksitellen valittu. Jeesus oli kyllä sillä tavalla sosiaalinen, että hän liikkui jatkuvasti väkijoukkojen keskellä ja paransi sairaita torjumatta ketään avun pyytäjää, mutta ystävyyteensä hän otti vain harvoja.

Monet ovat kutsuttuja, mutta harvat valittuja.

Koska sinut on kuitenkin valittu, sinun tulee olla kiitollinen osaksesi tulleesta armosta. Siltä, jolle on jotakin uskottu, vaaditaan, että hän osoittautuu luottamuksen arvoiseksi.

Koska sinut on kutsuttu ulos maailmasta ja valittu elämään Jumalan valtakunnan kansalaisena, sinun tulee katsoa, kenen kanssa teet elämän tien matkaa. Sinun ei tarvitse olla tyly kenellekään, mutta voit vetäytyä pois kaikista lyttääjistä, kaikista maailmallisista ihmisistä, kaikista joiden tavoitteet elämässä ovat vanhan luonnon mukaisia ja joiden intohimot pohjaavat maailman alkuvoimiin. Voit vetäytyä pois ihmisistä, joiden arvomaailma ei ole kristillinen. Sinun ei kannata tavoitella rikkauksia, ei rakentaa mitään ylpeiden oppiarvojen varaan, ei suosia kilpailuhenkeä eikä tavoitella valtaa. Sinun tulee oppia seuraamaan Herraa Kristusta ja pyrkiä saavuttamaan hänen kaltaisuuttaan elämäntavoissa ja arvoissa. Sinun tulee kasvaa hengellisesti aikuiseksi ja löytää oma Herralta saatu kutsumustyö.

Niinpä sinun tulee etsiä ystäviä sieltä, missä näitä samoja tavoitteita noudatetaan. Sinun ystäväksesi sopii uskova, joka luottaa sinuun, uskoo sinun aikeittesi vilpittömyyteen, uskoo siihen, että sinä kasvat ja etenet määrätietoisesti elämän tiellä, näkee sinun kutsumuksesi ja kannustaa sinua, huomaa sinun lahjasi ja rohkaisee sinua käyttämään niitä. Sinun tulee valita lähipiiriisi ihmisiä, jotka eivät petä sinua, jotka puolustavat sinua, kun väärin syytetään, jotka eivät ole ostettavissa tai lahjottavissa. Silloin sinulla on ystäväpiiri, jonka keskellä vallitsee oikeanlainen mieliala. Voit sanoa:

Mielemme on puhdas, meillä on tietoa, kärsivällisyyttä ja ystävällisyyttä, meillä on Pyhä Henki, vilpitön rakkaus, totuuden sana ja Jumalan voima.

Jumala voi antaa sinulle sellaisia ystäviä. Heidän kauttaan Jumala antaa sinulle arvokkaita lahjoja, korvaamattomia siunauksia. Kiitä heistä ja ole itse uskollinen toisille. Pyri rohkaisemaan lähipiirisi ihmisiä ja tukemaan heitä vaikeuksissa. Rukoile niiden puolesta, jotka Jumala on uskonut sinulle sydänystäviksi.

Herra, suo armosi ja hyvyytesi niille, jotka tuntevat sinut ja joilla on vilpitön sydän.

Job 6:14, Matt.22:14, 1.Kor.4:2, 2.Kor.6:6-7, Ps.36:11.