Ei eväitä mihinkään?

Älkää tavoitelko katoavaa ruokaa, vaan katoamatonta, sitä, joka antaa ikuisen elämän.

Mikä maailmassa on vähäpätöistä ja halveksittua, mikä ei ole yhtään mitään, sen Jumala valitsi tehdäkseen tyhjäksi sen, mikä on jotakin.

Podetko alemmuudentunnetta? Haluat olla Jumalan käytössä, mutta edessä on pitkä jono ihmisiä, jotka todennäköisesti saavat toimeksiannon ensin? Mutta oletko koskaan ollut jonossa, jota aletaan yllättäen purkaa häntäpäästä?

Mutta monet ensimmäiset tulevat olemaan viimeisiä ja viimeiset ensimmäisiä.

Jeesus ruokki ihmisjoukot viidellä leivällä ja kahdella kalalla. Mutta sitä pikkupoikaa, joka ne eväät toi, ei laskettu mukaan, kun arvioitiin väen määrää.

Siellä näet oli noin viisituhatta miestä.

Tuntuuko sinusta, että sinuakaan ei lasketa mukaan, kun etsitään sopivia ihmisiä Jumalan käyttöön? Takavuosina minusta tuntui aina siltä. Minulla ei vaikuttanut olevan mitään eväitä mihinkään.

Jumala näkee kuitenkin ihmisten sydämet ja voi käyttää sellaistakin, joka ei ole edes jonossa. Jumala voi tehdä jotakin, joka on täysin odottamatonta. Hän voi sinutkin kutsua johonkin tehtävään, jota ei koskaan ole edes keksitty missään sellaisessa ihmisjoukossa, jota seurakunnaksi kutsutaan. Minä sain kutsun ryhtyä julkaisemaan netissä Jumalan sanan opetuksia ja kirjoitettuja saarnoja, jopa tekstiksi purettuja rukouksia. Olihan se alkuun ihan avutonta, mutta nyt parikymmentä vuotta myöhemmin ei koronakaan ole häirinnyt tätä työtä yhtään. Monet muutkin ovat saaneet vaikuttaa netissä ja julistaa evankeliumia somessa ja pitää rukouspiiriä naamakirjassa. Kuka seurakunnan silmäätekevä olisi sellaista keksinyt? Hehän olisivat kokeneet sen uhkaksi!

Jumala on kyllä kekseliäs ja osaa sinullekin suunnitella tekemistä ja uskosta todistamista, erilaisia tapoja olla mukana Jumalan valtakunnan asialla.

Muista, että olen sanonut sinulle: ’Ole rohkea ja luja, älä pelkää äläkä lannistu. Herra, sinun Jumalasi, on sinun kanssasi kaikilla teilläsi.’

Et sinä ole halpa-arvoinen ja käyttökelvoton, vaan Herra näkee sinun sydämesi pyrkimykset, hän tietää, mihin sinä kykenet, hän on varannut sinulle tarpeellista voitelua ja hengellisiä lahjoja ja hän on pitänyt sinua nöyryyden koulussa. Nyt on vähitellen tullut aika nostaa pää pystyyn ja lähteä liikkeelle. Eikö Jumalan henki puhunutkin sinusta jo kauan sitten:

Hän on vahva ja rohkea, ei hän pelkää, ja pian hän katsoo voittajana ahdistajiinsa. Hän antaa avokätisesti köyhille, hän toimii aina vanhurskaasti ja kulkee pystyssä päin.

Joh.6:27, 1.Kor.1:28, Mark.10:31, Luuk.9:14, Joos.1:9, Ps.112:8-9.