Kun vihollinen ärhentelee

Herra, sinun armosi on avara kuin taivas, pilviin ulottuu sinun totuutesi.

Teidän on hyvä tietää, veljet, millaisessa ahdingossa me olimme Aasian maakunnassa. Jouduimme niin suunnattomiin ja ylivoimaisiin vaikeuksiin, ettemme enää uskoneet selviävämme hengissä.

Joskus vihollisen hyökkäykset ajoittuvat suuren voiton ja Jumalan ilmestymisen kynnykselle. Vihollinen ikään kuin kostaa etukäteen. Se ei voi estää Jumalan siunauksia, mutta se purkaa kateutensa raivoa siihen henkilöön tai ryhmään, joka on lähellä kokea Jumalan valmistaman läpimurron.

Niinpä voimme rauhoittaa mielemme taistelun keskellä ja olla varmat: Jumala on liikkeellä. Jumala ilmestyy ja jakaa armoaan, siunaa meitä ylenpalttisesti, tekee ihmeitä. Voimme valmistaa mielemme kiitokseen:

Jumalalle, joka meissä vaikuttavalla voimallaan kykenee tekemään monin verroin enemmän kuin osaamme pyytää tai edes ajatella, olkoon ylistys seurakunnassa ja Kristuksessa Jeesuksessa kautta kaikkien sukupolvien, aina ja ikuisesti. Aamen.

Sinäkin olet viime aikoina saanut niskaasi tulta ja tulikiveä, kun Pimeyden voimat ovat nöyryyttäneet sinua. Pelkäät tehneesi jotakin Jumalan tahdon vastaista ja tutkit sydäntäsi. Mutta sinä olet Jumalan tahdon tiellä ja tekemässä kaikkea sitä, mitä sielunvihollinen vihaa. Jumala ilmestyy pian avuksesi. Jeesus osoittaa sinulle armonsa ja rakkautensa. Pyhä Henki tulee ja nostaa sinun lannistuneen mielesi ylös. Hän vahvistaa sinua ja sinä saat täyttyä ilolla. Syvä rauha valtaa sinut uuvuttavien taistelujen jälkeen. Saat levätä. Saat nauttia Jumalan hyvyydestä.

Sinä nouset jyrkän ylämäen jälkeen kukkulan huipulle. Saat katsella avaria maisemia, joita et ole aikaisemmin nähnyt. Sinua kiehtoo kaikki uusi. Tuore innostus saa sinun luovuutesi liikkeelle. Ihastelet kaikkia mahdollisuuksia, joita avautuu eteesi. Sisäinen maailmasi inspiroituu, hengellinen elämäsi saa uutta nostetta.

Tähän sinun oli mahdollista päästä vain raskaan ja vaikean taistelun kautta. Mutta se kannatti.

Sinä olet antanut vihollisten ajaa ylitsemme, me olemme joutuneet tuleen ja veteen, mutta sinä olet avannut meille jälleen tien.

Ps.36:6, 2.Kor.1:8, Ef.3:20-21, Ps.66:12.