Herra on kuullut

Tämä hetkellinen ja vähäinen ahdinkomme tuottaa meille määrättömän suuren, ikuisen kirkkauden.

Kerran oli sukulaisten kesken puhe siitä, mitä kenenkin nimi tarkoittaa. Minä kerroin, mitä minun nimeni taakse kätkeytyy: ”Herra on kuullut, että minua sorretaan”. Kenenkään ilme ei värähtänyt. Sellainen merkitys oli heille joko ihan ilmaa tai sitten he eivät ymmärtäneet siitä alkuakaan. Minulla nimittäin on juuri sellainen nimi kuin pitääkin ei-toivotulla lapsella olla. Olen kokenut väheksyntää, hylkimistä, suorastaan vihamielistä kohtelua äitini ja sisarusten taholta.

En siitä nyt aio valittaa sen enempää. Haluan vain kiinnittää sinun huomiosi tuohon tosiasiaan: maailmassa ei ole mitään sortamista, mitään vääryyttä, mitään huonoa kohtelua, jota Jumala ei näkisi. Jumala on taivaassa, hän on Kaikkivaltias, joka tekee suuria asioita, mutta hän näkee myös pienen ihmisen murheet. Hän ei hyväksy vääryyttä eikä minkäänlaista sortamista. Tämä tosiasia vapisuttaa minuakin, sillä olenhan samanlainen raadollinen ihminen kuin muutkin.

Sinäkin saatat kokea jääneesi jostain paitsi, kuten Lea. Hän joutui suremaan sitä, ettei ollut yhtä kaunis kuin Raakel. Ehkä sinäkin koet saaneesi huonot lähtökohdat elämälle. Muut ovat aina lahjakkaampia ja menestyvämpiä ja heillä on parempi ulkonäkö. Heistä pidetään, he saavat muiden huomiota, kun taas sinua väheksytään.

Mutta Jumala antoi Lealle poikia, jotka vetivät Jaakobin huomion puoleensa. Lea sai loistaa, sillä hän oli antanut miehelleen useita jälkeläisiä, kun taas Raakel oli hedelmätön. Jumala tasasi onnen lahjat.

Odota siis Herraa. Hän tietää, mitä olet joutunut kokemaan. Hänen säälinsä ja myötätuntonsa on herännyt ja hän haluaa siunata sinuakin. Kun hän alkaa toimia, sinä saat loistaa. Hänen armonsa ja siunauksensa näkyy sinun elämäsi yllä. Huomaat, että kauneus, lahjakkuus, rikkaus ja muu ulkonainen on sittenkin sivuseikka, kun Jumalan ihmeelliset teot alkavat toden teolla näkyä sinun kauttasi. Sinä saat olla kirkastamassa Kristusta, saat olla hänen lähettiläänsä, saat kantaa hedelmää, joka pysyy. Lopulta sinulle annetaan kirkkauden kruunu. Jokaisen tappion Jumala palkitsee voitolla:

Kun teitä solvataan Kristuksen nimen tähden, te olette autuaat, sillä teidän yllänne on kirkkauden Henki, Jumalan Henki.

2.Kor.4:17, (Vrt.1.Moos.29:33), 1.Piet.4:14.