Suljetun oven siunaus

Minä kuulin Herran äänen sanovan: — Kenet minä lähetän? Kuka lähtee sananviejäksi? Niin minä vastasin: — Tässä olen, lähetä minut!

Hän avaa, eikä kukaan sulje, hän sulkee, eikä kukaan avaa.

Kun Paavali oli evankelioimassa ja etsimässä johdatusta, minne kääntyä ja keille julistaa, hän kääntyi tiiminsä kanssa kohti Bityniaa, mutta joutui toteamaan: Jeesuksen Henki ei sallinut sitä… Paavali löysi tiensä Mysian kautta meren yli ja tuli Troakseen. Suljettu Bitynia merkitsi avattua Eurooppaa!

Olen kai kertonut monta kertaa, kuinka minä nuorena miehenä harrastin kirjoittamista ja halusin kirjoittaa romaaneja. Ajattele, jos minä olisin saanut romaanini kauppoihin ja ryhtynyt tuottamaan samanlaisia keksityn historian tarinoita, joita kauppojen hyllyt pullistelevat – mitä hienoa siinä olisi! Hukkaan olisi mennyt aika ja kutsumustyö. Parempi olla tässä marginaalissa, jossa olen, mutta tehdä työni Jumalalle.

Mikä ovi sinulta onkaan sulkeutunut? Mikä työpaikka sinulta meni sivu suun? Mikä luottamustoimi seurakunnassa oli haave vain? Sinä sen itse parhaiten tiedät, mutta Jumalan henki puhuu selvää kieltä: se ovi sulkeutui, jotta jokin parempi ovi voisi avautua. Jos Jeesus ei ole sallinut sinun ryhtyä haluamaasi työhön, hän avaa sinulle toisen työn, joka on paljon siunatumpi. Sinun pitää nyt olla määrätietoinen, elää uskon hengessä, lopettaa murjottaminen, kestää vastoinkäymisesi ja venyttää kestokykyäsi. Aikanaan saat nähdä, mihin Jumala sinua johdattaa, mikä näköala sinulle avautuu, mitkä lahjat olet saanut, mikä työ on sinua varten. Saat nähdä kutsumuksen, jossa on sinun nimesi, näyn joka on räätälöity sinulle. Sinä saat voitelun, jota kukaan muu ei voinut saada.

Ei jokainen suljettu ovi ole pahasta. Ei jokainen hylkääminen ole korjaamaton onnettomuus. Se tilaisuus, joka meni ohi, se ihminen, joka jätti sinut, se seurakunta, joka vähät välitti sinun näystäsi, se toimii kuin sysäys, joka laittaa sinut liikkeelle. Jumala näki sinun tarvitsevan tämän sysäyksen ja Jeesus on liikenteen ohjaajana, kun jatkat matkaasi. Sinussa on enemmän potentiaalia, enemmän lahjoja kuin tiedätkään, sillä taivaallinen voitelu, jonka olet saanut, on ainutlaatuinen ja yliluonnollinen. Sinun ei siis ole määrä jäädä paikallesi, askartelemaan omien pienten toiveittesi leikkikentällä, vaan sinun on määrä ajatella suurempia, toimia laajemmin, nostaa siipesi, nousta korkeammalle, elää palkitsevampaa elämää. Sinun on määrä olla siunauksena monille, kun Jumalan armo tekee työtään kanssasi.

Minä tiedän sinun tekosi. Edessäsi on nyt avoin ovi, minä olen sen avannut, eikä kukaan voi sitä sulkea.

Jes.6:8, Jes.22:22, Ap.t.16:7, Ilm.3:8.