Avunkiven pystytystä

Ylistetty olkoon Herra päivästä päivään. Meitä kantaa Jumala, meidän apumme.

Tämän jälkeen Samuel otti kiven ja asetti sen Mispan ja Senin välille. Hän antoi kivelle nimen Eben-Eser, Avunkivi, sanoen: ”Tähän asti Herra on auttanut meitä.”

Olen kiitollinen Herralle, että hän on antanut inspiraatiota kirjoittaa tämän sarjan, jossa nyt on päästy välitavoitteeseen: kahden vuoden ”sirut” on saatu kokoon, yhteensä 730 lyhyttä kirjoitelmaa hengellisen elämän vahvistukseksi. Olen kiitollinen kaikista lukijoista ja siunaan teitä, jotka olette olleet kiinnostuneita.

Vähän tilastoa: kävijämäärän mittaaminen on jäänyt arvion varaan, koska sähköpostien lukemisesta ei voi saada varmaa tietoa. Tilaajalukijoita on kuitenkin ollut viime aikoina 80 hengen luokkaa ja some-tykkääjiä on ollut kaikkiaan vajaat 2000, yhteensä kävijöitä on päivittäin ollut noin 50.

Onhan saavutettu taso jonkin verran matalampi kuin eSirun kohdalla, mutta kuitenkin tyydyttävä – en olisi päässyt siihen ilman Jumalan apua, jota hän on armossaan antanut. Sivustot ovat myös pysyneet pystyssä, kukaan ei ole kaapannut On kirjoitettu -blogia tai Uskon kilven sivustoa. Työtä on voitu tehdä rauhassa. Kaikesta tästä voin olla kiitollinen.

Jatkossa kirjoitan uusia postauksia eSiru-blogiin joka toinen päivä jatkuen näillä näkymin toukokuun loppuun 2021. En enää lupaa monistaa niitä tänne On kirjoitettu -blogiin. Ikä tekee tehtävänsä ja voimat hupenevat. Olen kehitellyt parhaista kirjoistani uusia painoksia ja painattanut ne BoD-palvelun kautta. Niitä voivat siis halukkaat tilata täältä. Ajatus on, että kirjojani olisi saatavilla, vaikka itse en olisi niitä lähettämässä.

Olen julkaissut eSiru-sarjan nyt jo kahteen kertaan, toisen kerran täällä: esiru.blogspot.com. Nyt siis on tarkoitus jatkaa sarjaa jonkin aikaa, mutta vain alkuperäisblogissa. Uudet postaukset julkaistaan toki Facebook-sivulla kuten ennenkin, mutta sähköpostitilaukset ovat erikseen kussakin blogissa. Tilaa siis eSiru, jos et ole ennestään tilaaja.

Herra on ollut meidän apumme ja meidän kaikkien turvanamme kuluneina vuosina. Sinä olet ollut turvani, vahva linnoitus vihollista vastaan.  Sinä saat olla varma, että Herra on sinunkin kanssasi ja auttaa sinuakin. Hänen uskollisuutensa on varma ja hänen lupauksensa on tänäänkin voimassa:

Herra, Jumalasi, on sinun kanssasi, hän on voimallinen, hän auttaa. Sinä olet hänen ilonsa, rakkaudessaan hän tekee sinut uudeksi, hän iloitsee, hän riemuitsee sinusta.

Ps.68:20, 1.Sam.7:12, Ps.61:4, Sef.3:17.