Päästä se lentoon

Satoa on paljon, mutta sadonkorjaajia vähän. Pyytäkää siis herraa, jolle sato kuuluu, lähettämään väkeä elonkorjuuseen.

Eräänä vuonna Iisak sai siinä maassa kylvöstään satakertaisen sadon. Herra siunasi häntä. Hän vaurastui vaurastumistaan ja oli lopulta hyvin rikas.

Tämä jae houkuttaa meitä ajattelemaan ulkonaista menestymistä ja miten se saavutetaan Herran antaman siunauksen kautta. Mutta voimme soveltaa sitä myös hengelliseen elämään ja nähdä Jumalan mahdollisuudet. Voimme kylvää Jumalan sanaa, voimme jakaa omastamme, voimme sijoittaa hyviin tekoihin ja toisten palvelemiseen. Voimme jättää sadon tuottamisen taivaan Jumalan käsiin, joka on luvannut siunata, kun kylvämme Hengen peltoon:

Joka kylvää siemenen itsekkyyden peltoon, korjaa siitä satona tuhon, mutta se, joka kylvää Hengen peltoon, korjaa siitä satona ikuisen elämän.

Jäin kuitenkin miettimään Iisakia ja hänen satoaan. Israelin kantaisät olivat kierteleviä paimentolaisia, joilla oli paljon karjaa. Tätä perinnettä edustivat ainakin Aabraham, Iisak ja Jaakob. Yhtäkkiä siis Iisak oli saanut päähänsä ryhtyä maanviljelijäksi! Hän oli etsinyt karjalaumoilleen elintilaa ja löytänyt sitä niin paljon, että päättikin kokeilla, tuottaisiko maa satoa, jos siihen kylväisi viljan siementä. Hänen päähänpistonsa oli onnenpotku. Hän sai niin suuren sadon, että vaurastui huomattavasti.

Tämä mielenkiintoinen yksityiskohta Iisakin elämästä innoittaa minua miettimään, olisiko minunkin aika keksiä jotakin uutta. Innoittaako se sinua? Olisiko sinunkin aika kokeilla elämässäsi jotakin aivan uudenlaista? Ehkä olet pyörittänyt elämäsi rutiinia päivästä toiseen ja raatanut jonkin ammoin opitun kaavan mukaan? Ehkä olet väsynyt siihen ja kaipaisit jo saada vaivannäöstäsi kunnon palkkaa ja kaikesta puurtamisestasi enemmän hedelmää? Sinun työsi seurakunnassakin on jäänyt polkemaan paikallaan, mitään voittoja ei ole tullut ja into hiipuu?

On paljon mahdollista, että sinun pitää raivata uudispelto, sinun pitää vihdoinkin tarttua toimeen ja toteuttaa niitä unelmia, joita Pyhä Henki on istuttanut sydämeesi. Sinun tulee olla rohkea ja kokeilla kaiken uhallakin niitä uusia ideoita, joita olet kaikessa hiljaisuudessa kehitellyt sievässä päässäsi. Nyt olisi aika murtautua ulos tavanomaisuuden kehästä ja katsoa, miltä maailma näyttää, jos tämän rutiinin pyörittämisen keskelle ilmaantuisi jotakin kokeilevaa ja uudenlaista, luovaa ja ennakkoluulotonta, peräti tuoretta ja rajoja rikkovaa – juuri sellaista, joka tuo ilmoille sinut, sinun persoonasi ominaispiirteet, sinun unelmasi, sinun lahjasi – Jumalan siunattaviksi!

Muovaa siis savilintusi ja anna se Jumalan käteen – hän voi lähettää sen lentoon.

Matt.9:37-38, 1.Moos.26:12-13, Gal.6:8.