Kaikki koituu parhaaksesi

Puhe rististä on hulluutta niiden mielestä, jotka joutuvat kadotukseen, mutta meille, jotka pelastumme, se on Jumalan voima.

Me tiedämme, että kaikki koituu niiden parhaaksi, jotka rakastavat Jumalaa ja jotka hän on suunnitelmansa mukaisesti kutsunut omikseen.

Tämä on yksi kolmiulotteisen näkemisen avainasia. Missä kohtaamme erilaisia vaikeuksia ja vastoinkäymisiä, voimme uskon avulla ajatella, että tämäkin koituu parhaakseni, vaikka en ymmärtäisi miten. Usko näkee sellaisen kuitenkin mahdollisena. Usko luovuttaa asiat Jumalan käteen ja luottaa häneen: ”Vielä hän kääntää tämänkin asian voitoksi!”

Jos ajattelemme Joosefin elämää, meidän täytyy tehdä yksi tärkeä huomio: Joosef ei olisi voinut päästä siihen asemaan, joka hänellä oli Egyptin hallinnossa, jos hän ei olisi joutunut kokemaan niitä vääryyksiä, joita hänen tielleen tuli. Alkaen veljien kateudesta ja orjuudesta aina raiskaussyytökseen ja vankilassa virumiseen, hän oli koko ajan Jumalan suunnitelmassa. Hänen tiensä johti vaikeudesta toiseen, mutta samalla kohti hienoa loppuhuipennusta: korkeaa virkaa faaraon rinnalla. Joosefilla oli tuskin muuta lohdutusta kuin unensa, mutta hän kesti ja hänen kestävyytensä lopulta palkittiin.

Jos sinä olet joutunut kokemaan vastoinkäymisiä, sinulla on enemmän eväitä epäuskon nujertamiseen kuin Joosefilla – sinulla on Jumalan sana ja usko Jeesukseen. Sinä voit luottaa hänen lupauksiinsa, sinä voit ymmärtää tämän kolmiulotteisuuden, kun Jumalan sana näyttää sinulle kaiken hologrammina. Sinä et näe ainoastaan pintaa, sinä näet asiat syvemmin. Sinä voit ottaa uskon aseeksesi, pitää kiinni uskon antamasta toivosta, joka näkee huomiseen. Sinä voit odottaa ja luottaa, että Jumala, joka näkee kokonaisuuden, osaa toimia sinun eduksesi.

Pitkäperjantai olisi voinut olla epätoivon perjantai, katastrofin ja lopullisen tuhon perjantai, mutta se olikin suuren voiton päivä! Jeesuksen usko on olennainen voimatekijä, kun arvioimme asioiden merkitystä. On tärkeää vaalia tätä uskoa sydämessään, sillä vähäisenäkin se on ratkaiseva voimatekijä sinun elämässäsi. Uskon silmin katsomme asioita Jumalan näkökulmasta. Näemme asiat, kuten hän. Näemme voiton tappiossa, näemme ilon murheessa, näemme kunnian häpeässä, voiman heikkoudessa.

Pää pystyyn siis! Juuri nyt on oikea hetki, juuri nyt on pelastuksen päivä. Jumalan hyvä suunnitelma avautuu ja sinä saat uuden voiman. Siksi kansani saa nähdä minun nimeni voiman. Sinä päivänä minä sanon heille: Tässä minä olen.

1.Kor.1:18, Room.8:28, 2.Kor.6.2, Jes.52:6.