Sinä saat uuden nimen

Tämä on kirjoitettu tulevalle polvelle, jotta uudeksi luotu kansa ylistäisi Herraa.

Mutta omia palvelijoitani olen kutsuva uusilla nimillä.

Sarai sai uuden nimen Jumalalta: Saara, joka tarkoitti ruhtinatarta. Simon sai uuden nimen Jeesukselta – Keefas eli kallio. Oletko sinä jo kuullut, millä nimellä Jumala sinua kutsuu?

Jumala voi yllättää sinut ja kutsua sinua eri nimellä kuin ihmiset. Sinä saat uuden nimen, jonka Herra itse lausuu julki… Ei sinun nimesi enää ole Hylätty eikä maasi nimi Hedelmätön, vaan sinun nimesi on oleva Rakastettuni ja maasi nimi Puolisoni, sillä Herra rakastaa sinua…

Kun sinä tulet uskoon, muut uskovat ja sinun uusi yhteisösi – seurakunta – alkavat innokkaasti määrittää sinun uutta olemustasi ja luoda sinulle identiteettiä. Kun sinä jonkin aikaa kasvat uskossasi, sinusta voi tulla ihan oman kirkkokuntasi näköinen. Sinä puhut kuin he, sinä uskot kuin he, sinä elät kuin he. Osaat kaikki oikeat sanamuodot, osaat pukeutua oikein, osaat harrastaa oikeita asioita ja paheksua kaikkea oikealla äänensävyllä.

Niin, jokaisen soisi kasvaa murrosikäiseksi, jotta tapahtuisi itsenäistymistä ja aikuistumista, oman persoonallisuuden löytämistä. Meidän tulee kuulla sydämen korvilla Jumalan ääni, joka kutsuu meitä. Tämä voi tapahtua aika huomaamatta, mutta sen tuloksena alamme etsiä uutta suuntaa, kiinnostua eri asioista kuin aiemmin, mietimme ja pohdimme asioita syvemmin kuin ennen. Emme välttämättä löydä ketään ymmärtäjää, mutta Jumalan henki vain vie meitä eteenpäin. Olemme yksin, mutta samalla hyvin tietoisia siitä, että tämä on minun elämääni, minun tapani uskoa, minun sydämeni aito kulkureitti, tässä on elämän maku ja sisäinen tyydytys. Jossain vaiheessa koemme sen tietoisesti – olen eri ihminen kuin ennen, olen kasvanut ulos kapaloistani, olen suuntautunut siihen, mihin Jumala on minua kutsunut. Nyt elän uudenlaista elämää ja olen muuttunut niin paljon, että voisin vaikka vaihtaa nimeä…

Myös ympäristösi on huomannut muutoksen ja on ymmällään. Sinulle voi käydä samoin kuin minulle – ihmiset alkavat keksiä valheita ja levittää niitä tiedon nimellä. Sille on keksitty uusi sanakin: trolli tai trollaaminen. Saat kuulla vihapuheita, joissa sinua nimitellään milloin milläkin rumalla sanalla. Se on sielunvihollisen vastalause, kun olet saanut Jumalalta uuden nimen. Siitä ei siis pidä hämmästyä tai pelästyä. Siihen ei kannata reagoida ja ryhtyä oikaisemaan vääriä tietoja. Sen voi jättää omaan arvoonsa.

Jokainen, joka on Kristuksessa, on siis uusi luomus. Vanha on kadonnut, uusi on tullut tilalle!

Ps.102:19, Jes.65:15, (1.Moos.17:15), (Joh.1:42), (Jes.62:2,4), (1.Tim.6:20), 2.Kor.5:17.