Herra luo uutta

Jeesus sanoi heille: ”Lähtekää minun mukaani. Minä teen teistä ihmisten kalastajia.”

Vaikka puhunkin hengellisestä kasvusta ja kutsumuksesta Jumalan valtakunnassa, en tarkoita puhua jostakin maallisen työn vastakohdasta. Kuten olen aiemmin sanonut, Daavid sai kasvaa omassa kutsumustyössään monien vaiheiden läpi. Hän oli paimenpoika, sitten sotilas, myöhemmin turvallisuusjohtaja ja lopulta kuningas. Maallinen työ nivoutui yhteen Jumalan antaman kutsumuksen kanssa – ne eivät olleet erillisiä.

Niinpä sinunkin on syytä katsoa, ettet tule ylihengelliseksi ja ajattele, että pitää päästä heti saarnaamaan. Hengellistä työtä ei ole syytä kaventaa joksikin papin ammatiksi. Toki uuden liiton seurakunnalle on annettu hengen virat, mutta niihinkin johtaa parhaimmalla tavalla ’mahdollisimman yleissivistävä koulutus’. Sinun maallinen ammattisi voi olla olennainen osa koulutustasi, vaikka havittelisitkin sananjulistajan työtä. Näin haluan ajatella, ei vain käytännön elämän vihjeiden mukaan, vaan myös Raamatun antamien esimerkkien valossa.

Niinpä haluan sinua rohkaista näkemään oman arkisen työsi Jumalan antamana kouluna. Jumalan koulussakin on luokkia. Kun olet suorittanut yhden luokan, pääset seuraavalle. Jeesus oli kirvesmiehen luokalla ja oppi rakentamista. Sitten hän alkoi rakentaa jotakin ainutlaatuista – uuden liiton seurakuntaa. Pietari harjoitti kalastajan ammattia ja sai päästä siinä uudelle tasolle – kalastamaan ihmisiä. Mikä onkaan sinun ammattisi uudistunut muoto?

Elämä haastaa meitä menemään eteenpäin, uudistumaan, nousemaan seuraavalle tasolle. Jumala antoi meille uudestisyntymisessä ylösnousemuksen DNA:n, sellaiset perintötekijät, jotka saavat meidät kokemaan kerran perusteellisen muodonvaihdoksen. Hän kutsuu meitä nyt täällä maan päällä harjoittelemaan pienimuotoista muodonmuutosta ja luomaan nahkamme, vaihtamaan kuoremme, tökkäämään kotelomme auki, nostamaan siipemme. Ei se vielä merkitse taivaaseen pääsyä, mutta se antaa esimakua siitä, mitä Jumala haluaa muovailla meistä.

Mutta olethan sinä, Herra, meidän isämme! Me olemme savea, sinä saven valaja, kaikki me olemme sinun kättesi tekoa.

On arvokasta nähdä Jumalan käsi elämässämme, sen arjessa, sen juhlassa. On innoittavaa tietää, että hänellä on suuria ajatuksia, salattuja mietteitä meidän varallemme. Hän haluaa näyttää luovuutensa ja voimansa meidän elämässämme, jotka palvelemme Herraa.

Kun lähetät henkesi, se luo uutta elämää, näin uudistat maan kasvot.

Mark.1:17, (Ef.4:11), Jes.64:7, Ps.104:30.