Pettymysten siemenet

Olettehan te syntyneet uudesti, ette katoavasta siemenestä, vaan katoamattomasta, Jumalan elävästä ja pysyvästä sanasta.

Onko sinun elämässäsi suunnitelmia, jotka ovat menneet myttyyn? Onko sinulla ollut unelmia, joista ei ole tullut mitään?

Haluan sanoa pari sanaa sellaisesta tutusta raamatun vertauksesta ja hengellisestä asiasta kuin siemenestä. Oletko miettinyt koskaan, mikä siemen on? Siemenhän on jotakin, joka sisältää ”koko kasvin” – sen juuret, sen varren, sen lehdet, sen kukkimisen, sen hedelmät – kaiken. Mutta siemenessä se on pakattu häviävän pieneen tilaan, missä mikään kasvin ominaisuuksista ei ole näkyvissä. Siemen on ikään kuin ajatus kasvista tai suunnitelma siitä, minkälainen se kasvi joskus olisi – se on unelma kasvin näköisestä elämästä. Hengellisessä mielessä voitaisiin puhua näystä, joka on olemassa, jolla on rikas sisältö, mutta joka ei ole vielä toteutunut.

Jeesus sanoi, että vehnän jyvä voi tuottaa satoa, mikä kolmekymmentä, mikä kuusikymmentä, mikä sata jyvää. Siis siemen, joka saa armon kasvaa täyteen muotoonsa, tuottaa – uusia siemeniä!

Tavanomainen tulkinta on, että tuo uusi sato edustaa Kristukselle voitettuja sieluja. Mutta nuo elämäsi pettymykset ja täyttymättömät toiveet voivat olla myös niitä siemeniksi pakattuja elämän alkioita, jotka eräänä päivänä Jumala herättää eloon. Saatat valittaa itsesäälin vallassa, että eipä siitäkään tullut mitään ja sekin suunnitelma meni myttyyn – ei minun elämässäni ole mikään onnistunut! Laskepa huviksesi, montako jyvää on jemmassa. Onko kymmentäkään? Sinun pitäisi toivoa itsellesi lisää pettymyksiä, että pääsisit sataan asti!

Monet odottavat elämältä pelkkää kukkimista. Mikään ei ole mitään, jos se ei näytä joltain, ole värikästä ja vedä puoleensa pörriäisiä. Odota mieluummin siemenien hiljaista ja joskus myös kivuliasta kehittymistä ja anna kaikki elämäsi siemenet Jumalalle. Hän voi herättää ne eloon.

Mutta hyvään maahan pudonnut siemen tarkoittaa niitä, jotka sanan kuultuaan pysyvät siinä puhtain ja ehein sydämin ja kestävinä tuottavat satoa.

1.Piet.1:23, Luuk.8:15.