On vain yksi ruumis

Ne ovat vain sen varjoa, mikä on tulossa; todellista on Kristuksen ruumis.

Toivon Jumala täyttäköön ilolla ja rauhalla teidät, jotka uskotte, niin että teillä Pyhän Hengen voimasta olisi runsas toivo.

Jumala valitsi Aabrahamin jälkeläiset omaksi kansakseen, koska Aabraham uskoi. Jumala kuljetti kansaansa ja vapautti sen Egyptistä – orjuuden ikeestä. Hän antoi Israelin kansalle Kanaanin maan asuttavaksi. Hän antoi kansalleen pyhäkön, ensin ilmestysmajan ja myöhemmin temppelin. Hän ohjasi kansaansa oikealle tielle antamalla sille lain käskyt.

Mutta tämä jumalanpalvelus oli vielä ulkonaista. Jumala lähetti Poikansa maan päälle uudistamaan oman kansansa uskon ja viemään sen uudelle tasolle. Hänen päämääränsä oli luoda Israel uudeksi ja ottaa siihen jäseneksi muitakin kuin juutalaisia. Uudeksi luodun kansan oli määrä palvella Herraa uudessa liitossa. Israelin kansan jälkeläisiä ei syrjäytetty tai hylätty, mutta Jumalan kansaan kutsuttiin nyt ihmisiä kaikista kansoista. Hän hyväksyy jokaisen, joka pelkää häntä ja noudattaa hänen tahtoaan, kuului tämä mihin kansaan tahansa.

On vain yksi ruumis ja yksi Henki, niin kuin myös se toivo, johon teidät on kutsuttu, on yksi.

Jeesus yritti viestittää ihmisille, että hänen tehtävänsä ei ollut aikaansaada poliittista vapautusta eikä johtaa juutalaisia pois roomalaisten orjuudesta. Hänen tehtävänsä oli paljon syvällisempi – vapauttaa ihmiset synnin orjuudesta. Jeesus oli tullut maan päälle luomaan ihmisen uudeksi. Siksi hän sanoi: Hajottakaa tämä temppeli, niin minä saan sen nousemaan kolmessa päivässä.

Mutta hänen aikansa hengelliset johtajat eivät ymmärtäneet tätä viestiä. He nousivat vastarintaan ja halusivat tuhota tämän ”rettelöitsijän”. Tunnemme seuraukset, mutta samalla He toteuttivat sen, minkä sinä voimallasi ja päätökselläsi olit ennalta määrännyt tapahtuvaksi.

Helluntaina sitten ylösnoussut Kristus lähetti maan päälle Pyhän Henkensä (pyysi Isää lähettämään) ja näin uusi ihminen sai ”uuden käyttöjärjestelmän”. Sen rinnalla Windows 10 on lasten lelu. Uusi luomus Kristuksessa sai nyt uusia kykyjä, sillä se sai taivaallisen voitelun ja voiman, ihmeet ja merkit seuraisivat sitä, armolahjat toimisivat sen kautta, jopa kuolleita herätettäisiin. Todistus, jonka Kristuksen ruumis (hänen seurakuntansa) antaisi, olisi ennennäkemätön. Evankeliumi leviäisi maailman ääriin ja miljoonat saisivat tulla uskoon.

Emme siis keskity enää ulkonaisiin asioihin, emme kiinnitä sydäntämme rakennuksiin, emme tee vuotuisista juhlistamme uskon keskipistettä, emme elä missään keinotekoisessa kultissa vaan Kristuksen ruumiin ainutlaatuisessa yhteydessä, jota Pyhä Henki innoittaa ja ohjaa.

Kun me kaikki sitten pääsemme yhteen ja samaan uskoon ja Jumalan Pojan tuntemiseen ja niin saavutamme aikuisuuden, Kristuksen täyteyttä vastaavan kypsyyden, silloin emme enää ole alaikäisiä, jotka ajelehtivat kaikenlaisten opin tuulten heiteltävinä ja ovat kavalien ja petollisten ihmisten pelinappuloita. Silloin me noudatamme totuutta ja rakkautta ja kasvamme kaikin tavoin kiinni Kristukseen, häneen, joka on pää. Hän liittää yhteen koko ruumiin ja pitää sitä koossa kaikkien jänteiden avulla, kunkin jäsenen toimiessa oman tehtävänsä mukaan, ja näin ruumis kasvaa ja rakentuu rakkaudessa.

Room.15:13, Kol.2:17, Ap.t.10:35, Ef.4:4, Joh.2:19, Ap.t.4:28, Ef.4:13-16.