Hän puolustaa sinua

Vanhurskaat ovat Herran teot, hän tuo oikeuden sorretuille.

Sinä olet joutunut kokemaan epäoikeudenmukaisia syytöksiä ja sinun selkäsi takana puhutaan pahaa. Sinua ymmärretään väärin ja sinun tekojasi tulkitaan mielivaltaisesti. Mutta katso, ei sinun tarvitse puolustaa itseäsi, Herra puolustaa sinua. Jeesus Kristus on ainoa tuomari, jolla on valtuudet lausua tuomioita sinusta. Mitä sana kertoo meille hänestä: Kuka voi tuomita kadotukseen? Kristus – mutta hän on kuollut meidän tähtemme… Hän seisoo sorretun vierellä ja pelastaa hänet niiden käsistä, jotka tahtovat hänet tuomita.

Hän on lähettänyt Pyhän Henkensä puolustamaan meitä. Hän on kaikissa tuomioissaan oikeudenmukainen. Ihmiset voivat tuomita toisia omissa kansantuomioistuimissaan, he voivat lynkata syyllisen ennen kuin tämä on edes kuullut syytteestä, saati saanut tilaisuuden puolustautua. Mutta Jumalan Poika on oikeamielinen ja hyvä, hän on armollinen ja laupias tuomari. Hänestä sanotaan: Hän ei tuomitse silmämitalla eikä jaa oikeutta korvakuulolta, vaan antaa heikoille oikean tuomion ja ajaa vakaasti maan köyhien asiaa. Hän hankkii sorretuille oikeuden, hän opettaa köyhille tiensä. Herra ei jätä omaansa jumalattoman armoille vaan osoittaa hänet syyttömäksi oikeuden edessä.

Luota siis Herraan. Usko asiasi hänen haltuunsa ja hän toimittaa sinulle oikeuden. Jeesustakin syytettiin aiheettomasti ja hän tietää, millaista on joutua syyttömänä tuomituksi. Hänestä sanotaan: Häntä herjattiin, mutta hän ei vastannut herjauksella, hän kärsi, mutta ei uhkaillut, vaan uskoi itsensä oikeamielisen tuomarin haltuun.  Voimme noudattaa hänen esimerkkiään, vaikka se tuntuukin välillä ylivoimaisen vaikealta.

Syyttömänä on vaikea hyväksyä, että on syyllinen. Se on musertavaa. Mutta samalla se on Kristuksen kaltaisuutta. Samalla se on armoa.

Armoahan se on, jos joku omassatunnossaan Jumalaan sidottuna joutuu syyttömästi kestämään kärsimyksiä.

Ps.103:6, Room.8:34, Ps.109:31, Jes.11:3-4, Ps.25:9, Ps.37:33, 1.Piet.2:23, 1.Piet.2:19.