Kutsu pitoihin

Mutta teille, jotka pelkäätte minun nimeäni, on nouseva pelastuksen aurinko, ja te parannutte sen siipien alla.

Sinä olit turvapaikka heikolle, pakopaikka kurjalle vaikeuksien aikana, suoja rankkasateessa, varjo helteen tullen.

Herra levittää siipensä sinun ylitsesi. Hän lähettää enkelinsä varjelemaan sinua matkalla. Hän ei torku eikä nuku, hän on sinunkin turvasi. Hänen paimensauvansa sinua kaitsee. Sinä saat luottaa häneen jokaisella askeleella.

Sinä et ole kulkenut harhaan, et poikennut pois etkä ole suostunut vesittämään minun viiniäni, kuten monet tekevät. Sinä saat tulla kerran Siionin vuorelle ja nauttia hyvästä ruosta ja seestetyistä viineistä, joita minä tarjoan.

Herra Sebaot valmistaa pidot kaikille kansoille, herkkuruokien aterian, valioviinien juhlan: ydinrasvalla maustettuja herkkuja, kypsiä, kirkkaaksi seestettyjä viinejä.

Se on voittajien ateria, se on pelastettujen kiitosjuhla. Sinne sinut on kutsuttu. Jatka siis samalla antaumuksella kuin tähänkin asti. Älä anna kenenkään viedä sinulta kruunuasi. Sinä olet minulle rakas ja minä haluan nähdä sinut kiitosjuhlassani.

Minä palkitsen ne, jotka ovat uskollisia ja joiden sydämessä asuu rakkaus totuuteen. Minä palkitsen jokaisen, joka puhdistautuu ja elää pyhää elämää. Minä puen voimalla niitä, jotka ovat kuuliaisia ja elävät hengen mukaan. Minä kasvatan sinua täyteen miehuuteen, aikuiseen uskoon ja sinä saat minulta uudet vaatteet. Minä olen varannut sinulle kallisarvoisia lahjoja. Sinä saat voitelun ja arvovallan tehdä ennalta valmistamiani tekoja, joissa minun kirkkauteni tulee ilmi.

Vielä tänäänkin lupaan: kaksinkertaisen hyvityksen minä annan sinulle, Siion.

Mal.3:20, Jes.25:4, (Ps.121:4), (Ps.23), Jes.25:6, Sak.9:12.