Kun rukous on käsien tärinää

Sinun puoleesi, joka olet taivaissa, minä kohotan katseeni.

Minä paadutan faraon sydämen, niin että hän lähtee ajamaan israelilaisia takaa. Mutta minä osoitan voimani ja kunniani sillä, mitä faraolle ja koko hänen sotaväelleen tapahtuu.

Usein tilanne kärjistyy, kun hyvän ja pahan voimat ottavat yhteen. Tilanteen kärjistyminen on Jumalan tahto, hän vie asiat lopulliseen umpikujaan ja provosoi yhteenottoa voidakseen näyttää kirkkautensa ja kunniansa. Samalla kun Jumala valmistelee tilanteen räjähtämistä käsiin, hän kasvattaa meidän uskoamme. Emme saa vastausta ennen kuin uskoamme on venytetty äärimmilleen, sen kestävyyttä koeteltu siihen pisteeseen asti, että kaikki toivo on jo mennyttä.

Huomaamme tällaisen lainalaisuuden monissa Raamatun kertomuksissa. Israelilaisten lähtö Egyptistä oli yksi tyyppiesimerkki, mutta sama toistui esimerkiksi Gideonin kohdalla, kun hänen piti karsia sotajoukkoaan minimaalisen pieneksi, jotta mitkään luonnolliset voitonmahdollisuudet eivät voisi ratkaista peliä Gideonin eduksi. Kansan piti saada nähdä, että voitto tuli, koska Jumala oli Gideonin puolella. Tai kun kuningas Nebukadnessar oli pystyttänyt kuvapatsaansa ja eräät juutalaiset nuorukaiset uskalsivat uhmata kuninkaan määräystä, pätsiä kuumennettiin seitsemän kertaa kuumemmaksi kuin tavallisesti. Nebukadnessarin tuli tietää, kuten kaikkien muidenkin, että Jumala oli nuorukaisten puolella.

Näin voi olla tänä päivänä sinunkin kohdallasi. Pätsiä on kuumennettu, tilanne on ryöstäytynyt käsistä, murskatappio häämöttää, lopullinen yhteenotto on väistämätön. Yöunet menee, levottomuus valtaa mielen, pelko hiipii puseroon. Mahdollisuutesi päästä niskan päälle ja selvitä taistelusta voitolle ovat minimaaliset. Tarvitaan ihmettä. Rukoukset ovat käsien tärinää, sanat juuttuvat kurkkuun.

Voit luovuttaa tilanteen Jumalan käsiin, jättää itsesi ja asiasi Herran haltuun. Voit jättää huolehtimisen ja murehtimisen ja vierittää taakkasi hänelle, joka oikein tuomitsee. Voit rohkaista itseäsi Jumalan sanalla, joka lupaa: Väsynyttä minä juotan, nääntyneen minä ravitsen… Hän nostaa köyhän tomusta, hän kohottaa kurjan loasta. Taivaat julistavat Jumalan vanhurskautta. Hän on oikeuden Jumala… Tottahan sitten Jumala hankkii oikeuden valituilleen, jotka päivin ja öin huutavat häntä avuksi. Hänkö viivyttäisi apuaan?

Kaikki saavat nähdä, että Jumala on sinun puolellasi. Tulee vielä laajalti tunnetuksi, että hän puolustaa sinua vimmatusti eikä jätä pulaan. Sinun vastustajasi joutuvat perääntymään.

Ps.123:1, 2.Moos.14:4, Jer.31:25, Ps.113:7, Ps.50:6, Luuk.18:7.