Vihollisen hyökätessä

Kuule minua, riennä avukseni! Ole minulle kallio, jonka suojaan saan paeta, vuorilinna, johon minut pelastat.

Olen ollut perheeni kanssa viime aikoina vihollisen tulituksen kohteena. Minusta vaikuttaa siltä, että sielunvihollinen vihaa ennen kaikkea minua – varmaankin koska teen hengellistä työtä – ja hyökkää siksi minua vastaan sieltä, mistä vaan jonkinlaisen aukon löytää. Niinpä se saa aikaan erilaista turbulenssia minun ympärilläni käyttäen läheiseni sairautta, perheeni erilaisia ongelmia ja melkein jokaisen kautta, jonka tapaan, se hyökkää tavalla tai toisella minua vastaan tunnuksenaan ”jäynä se on pienikin jäynä”…

Viime aikoina se on erityisesti keskittynyt hyökkäämään kimppuuni vihapuheiden menetelmällä. Tiedäthän miten pirullista se on: puhutaan kaikkea tuulesta temmattua ja esitetään se luotettavana tietona. ”Homo, kiusaaja, narsisti…”

Siellä se Potifarin vaimo taas huutaa – jopa seurakunnassa. Huomaatko, miten Jeesuksen kimppuun käytiin myös vihapuheilla: Juutalaiset sanoivat Jeesukselle: ”Sinä olet samarialainen, ja sinussa on paha henki. Eikö asia olekin niin?”

Tällaisessa tilanteessa on tärkeää tiedostaa, että kaikki tämä provosointi ja ilkeily, joka on mitä ilmeisimmin henkivaltojen nostattamaa, johtuu siitä, että minä olen sielunvihollisen silmissä vaarallinen. Kun tajuan tämän, voin sillä rohkaista mieltäni ja mennä päättäväisesti eteenpäin ja odottaa, mikä onkaan se voitto, jota vihollinen niin pelkää…

Haluan sanoa tämän rohkaisuksi sinulle, jos sinäkin olet myrskynsilmässä. Vainojen kohteeksi joutuminen on Jumalan lapseuden merkki. Vastustus on merkki siitä, että Jumala käyttää sinua. Ihmisten ilkeät sanat ja teot ovat Saatanan manipuloimia ja yllyttämiä, jotta sinä horjuisit ja joutuisit pois tasapainosta. Jumala käyttää sinua, koska olet hänelle antautunut. Saatana käyttää ihmisiä, jotka palvelevat häntä – myös uskovia, joiden pyhittyminen on kesken.

Ole siis rohkealla mielellä, lapseni. Minä olen sinun kanssasi eikä kukaan voita sinua. Vielä sinä saat nähdä, kuinka jumalaton kaatuu ja pahojen hankkeet joutuvat häpeään. Sinä saat nähdä työstäsi hyvää hedelmää, mutta pahan kylväjät korjaavat pahoista teoistaan tuhoa. Heidän lyöntinsä osuvat heidän omaan nilkkaansa. Mene siis rohkeasti eteenpäin, lapseni – minä olen sinun kanssasi, sanoo Herra.

Ole rohkea ja luja.

Ps.31:2, (1.Moos.39:14), Joh.8:48, Joos.1:18.