Autuaita ovat murheelliset

Miksi olet masentunut, sieluni, miksi olet niin levoton? Odota Jumalaa! Vielä saan kiittää häntä, Jumalaani, auttajaani.

Jättäkää suuret sananne, luopukaa röyhkeistä puheistanne, sillä Herra on Jumala, hän tietää kaiken, hän punnitsee teot. Soturien jouset ovat poikki, mutta maassa makaaviin palaa voima.

Tämä sanan paikka on Hannan kiitosvirrestä, jonka hän lauloi Herralle sen jälkeen, kun oli saanut rukoilemansa pojan, Samuelin. Hannaa oli kiusattu lapsettomuuden tähden ja nyt hän sai Jumalan vastauksen ja täyden lohdutuksen.

Sinäkin saat uskoa, että Herra kuulee sinun rukouksesi, hän näkee sinun sydämesi kivun. Hän voi tässä kivussa ja kärsimyksessä tehdä sinut hedelmälliseksi. Odota Herraa. Älä välitä ihmisistä, jotka ymmärtävät sinua väärin. Muista tämä sana:

Kuulkaa minua, te jotka tunnette oikeuden, te joilla on minun lakini sydämessänne: – Älkää pelätkö ihmisten pilkkaa, älkää säikkykö heidän herjauksiaan! Heidän käy kuin vaatteen, jonka toukka kalvaa rikki, kuin villakankaan, jonka koi syö. Mutta minun vanhurskauteni pysyy iäti, minun pelastava armoni polvesta polveen.

Ihmisten julkeista puheista ja röyhkeistä sanoista ei kannata välittää. Käännä katseesi Herraan ja ajattele häntä:

…joka kesti syntisten ankaran vastustuksen, jotta ette menettäisi rohkeuttanne ja antaisi periksi.

Ihmiset voivat lyödä maahan, mutta Jumala voi antaa maassa makaavalle uuden voiman – sinullekin. Nouse siis ja loista Herran kirkkautta, sillä kirkkauden ja Jumalan henki on ylläsi.

Kun teitä solvataan Kristuksen nimen tähden, te olette autuaat, sillä teidän yllänne on kirkkauden Henki, Jumalan Henki.

Ps.42:5, 1.Sam.2:3-4, Jes.51:7-8, Hepr.12:3, 1.Piet.4:14.