Isän kasvot

vauveli2Kun he menettivät toivonsa, minä hymyilin heille, ja minun valoisat kasvoni rohkaisivat heitä. Job 29:24.

Näissä jakeissa Job kuvaa elämänsä onnen päiviä. Job oli monessa suhteessa Kristuksen esikuva. Niinpä voimme tänä päivänä kääntyä Herran puoleen, kun kaipaamme rohkaisua. Hän hymyilee meille ja hänen valoisat kasvonsa antavat meille elämisen rohkeutta. Voimme katsella hänen kasvojaan Jumalan sanan peilistä. Voimme rukoilla tätä kokemusta, jota jo Herran siunauksessakin toivotetaan: Herra kirkastakoon sinulle kasvonsa ja olkoon sinulle armollinen. 4.Moos.6:25.

Kävin jokin aika sitten katsomassa lapsenlastani. Hän on muutaman kuukauden ikäinen. Hän oli lastenvaunuissa ja katseli seinällä olevaa ”hangon keksiä”, keltaista ympyrää, johon on piirretty silmät ja hymyilevä suu. Kun menin hänen luokseen, en tehnyt muuta kuin hymyilin. Vauvan reaktio oli kuvaava: kädet alkoivat heilua innostuneesti ja hän tuntui heti olevan kuin lentoon lähdössä. Hengästyneenä hän heilutteli siinä käsiään ja jalkojaan, sillä pelkkä aikuisen hymy sai hänen koko olemuksensa liikkeelle.

Kun Jumalan hymyilevät kasvot ilmestyvät meille, mekin innostumme. Elämänhalu ja ilo valtaa meidän koko olemuksemme. Joskus vain kuluu aikaa, jolloin olemme joutuneet selviytymään ilman Isän hymyä ja siunausta. Emme ole saaneet pitkään aikaan tuntea hänen läsnäoloaan. Olemme ehkä katsoneet sitä ”hangon keksiä” sanasta, mutta emme ole kokeneet syvällä sielussamme Jumalan kohtaamista. Raahaudumme vain päivästä toiseen ja yritämme jotenkin jaksaa.

On tärkeätä – paitsi lukea ja kuunnella sanaa – myös siunata kanssamatkaajia Herran siunauksella ja vapaamuotoisestikin rukoilla heidän puolestaan, jotta he saisivat kokea virvoituksen hetkiä ja jotta Jumala ilmestyisi heille. Voimme myös tehdä Jobin tavoin ja antaa uskomme näkyä ulospäin. Monelle epätoivoiselle ja uskossaan horjuvalle voi olla positiivinen kokemus, kun he saavat nähdä ihmisen, joka luottaa Jumalaan. Kun he saavat nähdä sellaisen ihmisen kasvot, joka on viettänyt paljon aikaa Herran kanssa.

Ne, jotka katsovat häneen, säteilevät iloa… Ps.34:6.

Annetaan ilon näkyä ja tartutetaan se toisiinkin, annetaan sisäisen rauhamme rauhoittaa muitakin. Annetaan luottavaisen asenteemme rohkaista ympärillämme olevia ihmisiä. Annetaan jäsenemme Herran käyttöön ja mennään konkreettisesti Jumalan lasten luo.Lahjaksi olette saaneet, lahjaksi antakaa. Matt.10:8.

eSiru