Kilpi ja suojamuuri

sotilas2Hän levittää siipensä yllesi, ja sinä olet turvassa niiden alla. Hänen uskollisuutensa on sinulle muuri ja kilpi. Ps.91:4.

Joskus on aikoja, kun meidän kimppuumme käydään ja meidän tulee osata suojautua. Huomaamme olevamme sotatilassa ihmisten kanssa, mutta oikeasti ahdinkomme johtuu pimeyden henkivalloista, jotka yllyttävät ihmisiä. On tärkeää, että meillä on Kristuksen sotilaan varustus yllämme. Jos vihollinen yllättää meidät aseettomina ja vain jokin uimapuku yllämme, olemme heikoilla.

Ymmärrämme siis, että voidaksemme puolustautua, meillä tulee ensinnäkin olla Jumalan lahjavanhurskauden puhdas vaate yllämme. Meidän tulee olla Kristuksen aitoja opetuslapsia, jotka ovat puetut Kristukseen (uskovien) kasteessa ja vaeltavat hyvällä omallatunnolla. Vastaavasti, jos Jumalan sallimat elämän myrskyt käyvät kimppuumme, meidän elämämme talon (kuvaa elämäntapaamme) on syytä olla vankasti perustettu ja seisoa Kristus-kalliolla. Näitä perusasioita ei voi kyllin korostaa.

Jumalan täysi taisteluvarustus sisältää mainitun alusvaatteen lisäksi totuuden vyön, rakkauden, uskon ja vanhurskauden haarniskan ja pelastuksen kypärän. Jalassa pitää olla alttiuden kengät rauhan evankeliumille. Toisessa kädessä tulee olla uskon kilpi ja toisessa hengen miekka.

Tämä voi kuulostaa ylihengelliseltä ilmassa leijuvalta kuvakieleltä, mutta mitä enemmän näitä asioita mietiskelee ja mitä enemmän niihin syventyy, ymmärtää kyllä, että on kysymys juuri siitä – uskovan ihmisen sota-asusta ja valmiudesta vastata vihollisen hyökkäyksiin. Jos emme harjoittele tällaista valmiutta, olemme kurittomia ja saatamme itsemme alttiiksi vaaroille. Mutta jos olemme kuin hyvin harjoitetut sotilaat, vihollinen ei voi meitä kaataa.

Rohkaisen siis sinua näiden asioiden ymmärtämiseen ja jatkuvan rukouksen harjoittamiseen. Paavali nimittäin sanoo, että tähän sota-asuun pukeutuminen tapahtuu ”rukoillen ja anoen” (Ef.6:18). Minä itse puen joka aamu tämän sota-asun ylleni ihan sanallisen rukouksen muodossa: ”pue minulle totuuden vyö jne…” Mutta pitää myös muistaa, että täysin aseistautunut ja valpas sotilas herättää ympäristössä myös vihaa – Saatana ei voi sietää sinua, kun kuljet ympäriinsä salamoiva miekka kädessä. Se suhtautuu sinuun kuin talibanit amerikkalaiseen sotilaaseen.

Niitä muistaen taistele jalo taistelu ja säilytä usko ja hyvä omatunto! 1.Tim.1:18-19.

eSiru