Usko on tärkeää, eivät tunteet

PDFicon20 Rick Warren: Faith, Not Feelings, Pleases God

Tässä on massiivinen uusi tähti, joka valaisee sen sumun, josta se on syntynyt - oman kehtonsa. Kuva: ESA Hubble.

Tässä on massiivinen uusi tähti, joka valaisee sen sumun, josta se on syntynyt – oman kehtonsa. Kuva: ESA Hubble.

Alastomana minä tulin äitini kohdusta, alastomana palaan täältä. Herra antoi, Herra otti, kiitetty olkoon Herran nimi! Job.1:21.

Kun olet vasta uskoon tullut, Jumala antaa sinulle paljon varmistavia tunteita ja vastaa moniin hyvinkin alaikäisiin ja itsekeskeisiin rukouspyyntöihisi – jotta tietäisit, että hän on olemassa. Mutta kun kasvat uskossa, hän vieraannuttaa sinua tällaisesta tunneriippuvuudesta.

Jumala haluaa, että tunnet hänen läsnäolonsa, mutta hän arvostaa enemmän sinun luottamustasi kuin vain tunne-elämyksiäsi. Usko miellyttää Jumalaa enemmän kuin tunteet.

Ne tilanteet, joissa sinun uskosi kestävyyttä kuormitetaan eniten, ovat niitä, joissa sinun elämäsi menee sirpaleiksi eikä Jumalaa ole mailla halmeilla. Näin tapahtui Jobille. Yhtenä ja samana päivänä hän menetti kaiken: perheensä, liikeyrityksensä, terveytensä ja kaiken, mitä omisti. Kaikkein lannistavinta Jobin kannalta oli, että Jumala ei sanonut yhtään mitään tuon kokonaista 37 lukua kestäneen jakson aikana!

Kuinka voimme ylistää Jumalaa, jos emme ymmärrä, mitä elämässämme on menossa, ja Jumala on hiljaa? Kuinka voimme pysyä yhteydessä Jumalaan kriisiin aikana, jos ei mitään viestintää ole? Kuinka voit pitää katseesi Jeesuksessa, jos silmäsi ovat täynnä kyyneliä? Tekemällä, mitä Job teki: hän kumartui maahan asti ja sanoi: Alastomana minä tulin äitini kohdusta, alastomana palaan täältä. Herra antoi, Herra otti, kiitetty olkoon Herran nimi! Job.1:21.

Kerro Jumalalle tarkasti, miltä sinusta tuntuu. Vuodata sydämesi Herralle. Pura kaikki ne tunteet, jotka sielustasi nousevat. Job teki näin ja totesi: Minun sisintäni ahdistaa, minä puhun. Olen katkera ja huudan tuskani julki. Job.7:11.

Hän huusi ääneen, kun Jumala tuntui olevan niin kaukana: Kunpa palaisi kukoistukseni aika, jolloin Jumala suojeli majaani. Job.29:4.

Jumala kykenee ottamaan vastaan sinun epäuskosi, vihasi, pelkosi, tuskasi, hämmennyksesi ja kysymyksesi.

Mieti näitä:

  • Kuvaile sellaista aikaa, jolloin tunsit Jumalan olevan mukana elämässäsi.
  • Ajattele toista tilannetta, kun olisit halunnut kokea Jumalan läsnäoloa, mutta et kyennyt. Muuttiko se sinun suhtautumistasi Jumalaan? Jos, niin miksi?

Rick Warren

Copyright © Rick Warren 2014. Julkaistu luvalla. Alkuperäisen artikkelin lähteenä käytetty verkkosivustoa: Daily Hope with Rick Warren.