Yhteys

hehkulamppu2Mutta jos me vaellamme valossa, niin kuin hän itse on valossa, meillä on yhteys toisiimme ja Jeesuksen, hänen Poikansa, veri puhdistaa meidät kaikesta synnistä. 1.Joh.1:7.

Yhteys toisiin uskoviin perustuu valossa vaeltamiseen. Valossa vaeltaminen taas voi olla vaikeatajuinen asia. Siksi haluaisin yksinkertaistaa asiaa ja todeta: Jos puhut pahaa selän takana veljestä tai sisaresta, yhteys hänen kanssaan katkeaa. Kun tapaat häntä, et pysty kokemaan aitoa yhteyttä. Yhteyden puute voi johtua myös vastapuolen tekemisistä. Et pääse mutkattomaan yhteyteen ihmisen kanssa, joka parjaa sinua selkäsi takana. On kuitenkin huomattava, että mikään yksittäinen teko ei ole niin ratkaiseva kuin se asenne ja elämäntapa, jonka olet valinnut. Jos vihaat tai halveksit veljeä tai sisarta ilman mitään oikeutettua syytä, olet menettänyt yhteyden häneen riippumatta siitä, kuinka usein tapaat häntä. Jos sinulla on oikeutettu syy suhtautua toiseen kriittisesti, sinulla on myös velvoite antaa anteeksi rikkomukset Jeesuksen tähden.

Haluan siis rohkaista sinua vaeltamaan valossa ja elämään puhtaalla sydämellä ja toimimaan kaikessa hyvän omantunnon mukaan. Silloin eivät heidän pahat puheensa sinua kaada. Sinä saat kulkea pystypäin kaikesta ihmisten pahansuopuudesta huolimatta. Jos he valitsevat väärän tien, he melko pian alkavat suurennella sinun vikojasi ja rikkoa aina vaan vakavammin yhteyttä vastaan. Olen huomannut, että jos olet saarnamies tai pastori, mikä vaan seurakunnan työntekijä, olet moninkertaisessa vaarassa käyttää asemaasi väärin. Olet vaarassa luottaa etuoikeuksiisi ja kuunnella, kun muut puhuvat pahaa toisista. Muista siis, että et pysty vastustamaan sellaista.

Makealta maistuvat panettelijan puheet, ne painuvat syvälle sisimpään. Sananl.18:8.

On hyvä tiedostaa, että joudumme taisteluun näissä asioissa jatkuvasti. Minä niin kuin sinäkin. Meidän tulee määrätietoisesti opetella pois juoruilusta, takana puhumisesta ja parjauksesta. Meidän tulee oppia hallitsemaan kielemme. Opimme sitä vain, jos vaellamme Kristuksen lain mukaan, olemme kuuliaisia sanalle ja vaellamme hengen mukaan. Jos annamme periksi takana puhumiselle, valhe tulee heti mukaan. Kohta suumme on täynnä perättömiä puheita.

Mutta on rohkaisevaa tietää, että meillä on mahdollisuus valita elämän tie ja valossa vaeltaminen. Meille on annettu aseet vanhan luonnon kukistamiseen ja annettu Pyhä Henki asumaan meissä. Emme jää aseettomiksi. Voimme vaeltaa totuudessa. Voimme sulkea suumme, kun on sen aika. Jotkut luulevat, että vaitonaisuus ja omien ajatusten ja tunteiden salaaminen eivät kuulu valossa vaeltamiseen – päinvastoin. Pidä lujalla otteella kiinni oikeudestasi yksityisyyteen asioissa, jotka ovat yksityisiä.

Joka rakastaa veljeään, pysyy valossa, eikä hänessä ole mitään, mikä veisi lankeemukseen. 1.Joh.2:10.

eSiru