Ole turvallisella mielellä

viinitarhamaisemaJa hän sanoi naiselle: ”Kaikki sinun syntisi on annettu anteeksi.” Luuk.7:48.

Mahdollisuus saada syntinsä anteeksi on evankeliumin ydintä. Kun tulemme synnintuntoon, kadumme yleensä jotakin tekoa. Mutta sitten synnintunto voi laajeta koskemaan koko elämää niin että siitä tulee ”omaa huonoutta”, siitä tulee kaikenkattava tunne, että ”en ansaitse elää, olen kelvoton ja paha ihminen”. Ihminen, joka kokee tällaista, on herätyksen tilassa. Tässä tilassa hänen on välttämätöntä saada kuulla ilosanoma: Jeesus tuli, hän otti päälleen sinun syntivelkasi, hän on ristillä maksanut kaiken, sinä olet vapaa.

Monet ovat saaneet kokea tämän niin että heidän taakkansa on hellittänyt, kivi on pudonnut pois sydämeltä, ilo tullut tilalle. Sitä juuri ihminen kaipaa: syvälle sieluun ulottuvaa vapautumista, uudestisyntymistä, pelastusta joka tuo ilon ja rauhan. Sellaisen kokemuksen jälkeen elämä saa uuden suunnan, ”parannuksen soveliaat hedelmät” alkavat tulla näkyviin, ulkonaiset asiatkin korjaantuvat. Ihminen ottaa etäisyyttä maailmaan ja sen vääriin arvostuksiin, hän löytää paikan seurakunnasta, uskovien yhteydestä. Hän saa alkaa kasvaa uskossa ja aikaa myöten tulla uskossa aikuiseksi, jolloin hän yleensä löytää oman kutsumuksensa ja palvelutehtävänsä.

Haluan siis rohkaista sinua menemään eteenpäin tällä tiellä: rohkeasti sisään ahtaasta portista, rohkeasti uskon tielle ja rohkeasti tunnustamaan kristillistä uskoa muillekin. Rohkeasti opetuslapsen elämään, uskalluksella mukaan hengelliseen kasvuun sanan kuuliaisuudessa. Sinut on kutsuttu elämään täyttä elämää, sinut on tarkoitettu pursuamaan elämänhalua, sinut on kutsuttu olemaan Kristuksen todistaja ja näyttämään maailmalle, että hän todella antaa ”yltäkylläisen elämän” (Joh.10:10). Sinun tehtäväsi maan päällä kirkastuu aikaa myöten, sinun ei tarvitse olla siitä kauhean huolissasi, elä vain täysillä tätä päivää ja Pyhä Henki johdattaa sinua. Sinun tehtäväsi on pysyä kiinni viinipuun rungossa – Jeesus on tosi viinipuu (Joh.15.1). Siinä sinä saat kukkia, siinä kantaa hedelmää.

Maailmassa teillä on ahdistus; mutta olkaa turvallisella mielellä: minä olen voittanut maailman. Joh.16:33.

eSiru