Parantuminen hengellisestä anoreksiasta

katti2Kaikki ruoka inhotti heitä, he olivat jo kuoleman porteilla. Ps.107:18.

Otin tuon sananpaikan kuvaamaan sitä ihmisen tilaa, kun hän on hengellisesti anorektinen eikä halua syödä elämän leipää. Onhan selvää, että uskonelämämme tarvitsee hengellistä ruokaa – Jumalan sanaa – yhtä lailla kuin luonnollinen ruumiimme kaipaa luonnollista ruokaa. Monia ihmisiä vaivaa hengellinen anoreksia. He eivät ota vastaan Jumalan sanaa, vaikka lusikalla syöttäisi.

Puhun tässä myös luopioista. Ehkä sinä murehdit tänään jotakuta uskon ystävää, joka on tullut luopioksi? Joutuiko hän päihteiden orjuuteen, maailmallisten huvitusten pauloihin, rahan ja mammonan pettämäksi, synnin teille ja huonoihin elämäntapoihin? Mitä tapahtui? – Usein olemme täysin ymmällä.

Mutta tiedämme, että Herra on voimallinen uudistamaan luopioita. Mistä minä tiedän sen? Tiedän sen, koska olin itse luopio. Olin kerran viinaan menevä nuori mies, joka tupakoi, harrasti maailmallisia asioita ja istui kapakoissa ja vihasi uskovia. Yhteenotot uskovien sukulaisten kanssa olivat enemmän kuin tavallisia. Kaikki hengellinen ruoka ja Jumalan sana inhotti minua enkä halunnut kuulla sanaakaan uskosta.

Mitä oikein tapahtui? Kysyn siinä mielessä: mitä oikein tapahtui, että uudistuin ja tulin uskon tielle uudestaan? – Jumala käytti minun kohdallani useita eri asioita, sekä keppiä että porkkanaa. Elämääni tuli vaikeuksia, joiden takia olin nöyryytetty ja eksyksissä. Luin kirjoja, jotka puhuivat Jumalasta ja puhuivat vakuuttavasti. Kohtasin ihmisiä, jotka osasivat kertoa uskostaan aidosti ja lämpimästi. Tiedän tänä päivänä, että moni kantoi minusta silloin rukoustaakkaa. Monien kokemusten ja sattumusten (johdatusten) kautta aloin etsiä totuutta, etsiä Jumalaa, kysyä elämän syviä peruskysymyksiä – rukoilla itsekin.

Niinpä haluan rohkaista sinua, joka olet ymmälläsi jonkin läheisen sukulaisen tai ystävän suhteen: hän on nyt luopion tiellä – kyllä – mutta hän voi uudistua. Pyydä, että Isä vetää häntä Jeesuksen tykö, että Pyhä Henki herättää häntä synnin unesta ja Kristus valaisee häntä sanansa valolla. Jumala on voimallinen etsimään kadonneen lampaansa ja nostamaan tämän hartioilleen ja kantamaan takaisin lammastarhaan. Jeesus Kristus on kykenevä tähän Hyvän Paimenen työhön. Hän voi uudistaa sinun läheisesi ja kasvattaa hänestä Jumalan valtakunnan työntekijän.

Näin sanoo Herra: – Lakkaa itkemästä, kuivaa kyyneleet silmistäsi! Saat palkan vaivannäöstäsi: lapsesi palaavat kotiin vihollismaasta, sanoo Herra. Jer.31:16.

eSiru