Herra on sinun parantajasi

kuunkukkiaHerra sanoi: ”Jos kuuntelet tarkasti, mitä minä puhun, ja teet sen, mikä on oikein minun silmissäni, jos muistat minun käskyni ja noudatat kaikkia minun lakejani, niin minä en pane sinun vaivaksesi mitään niistä sairauksista, joilla kuritin egyptiläisiä. Minä, Herra, olen sinun parantajasi.” 2.Moos.15:26.

Ihmiset tuovat sairauksiaan rukousaiheiksi, kuten on asiaankuuluvaa. Olen vuosia rukoillut monien puolesta, joilla on ollut psyykkisiä ongelmia tai fyysisiä sairauksia. Eräskin nuori nainen on toipunut hyvin nuoruutensa ’kehityshäiriöstä’ ja on urheasti taistellut itsensä hyvään kuntoon, mennyt naimisiin ja tullut äidiksi. Monille muillekin kuin minulle hänen pärjäämisensä on suuri rukousvastaus. Sitten kuulin, että joku valopää terveydenhoitaja oli hänelle tokaissut: ”Mutta sinullahan on se skitsofrenia!”

Tulin suorastaan vihaiseksi. Kuinka joku voi olla noin typerä? Eikö juuri hoitoalan ihmisten tulisi ymmärtää, että ihmisiä pitää tukea toipumisessa eikä vetää matto alta tuollaisilla tokaisuilla, jotka ovat kuin puukko kylkeen. Minun uskoni puhuu hänestä ihan eri tavalla: ”Pärjäät hyvin. Olet ollut urhea. Jumala on parantanut sinua ja sinä saat elää suhteellisen terveenä. Sinä saat olla hyvä äiti. Sinulla ei ole mitään pelättävää ja entiset sinä saat unohtaa. Herra on sinun parantajasi.”

On sinun terveydellinen ongelmasi mikään vaan, Herra on sinunkin parantajasi. Älä kuuntele epäuskon ääniä. Älä luovuta toivoasi pois. Sairautesi ei ole elinkautinen. Sinä saat toipua, sinä saat mennä eteenpäin ja sinun terveytesi saa vahvistua. Sinä saat vielä elää täysin terveenä, ilman kohtauksia, ilman vaivaasi – Jeesuksen Kristuksen nimen kiitokseksi ja kunniaksi!

Kun sinä palvelet ehyellä sydämellä Herraa, hän pitää sinusta huolen. Hän pitää sairauden loitolla. Hän on uskollinen. Elä ensirakkaudessa Herraan, se on sinun paras sairausvakuutuksesi. Kun sinä pidät kiinni Vapahtajan kädestä, et joudu perikatoon. Jos sairaus sinä edelleen vaivaa, hän on kykenevä kantamaan sinua sylissään, hän ei sinua jätä. Hän on aina sinun tukenasi ja sinä saat kokea olevasi turvassa, terveinä ja sairaina päivinä – aina.

…rukous, joka uskossa lausutaan, parantaa sairaan. Herra nostaa hänet jalkeille, ja jos hän on tehnyt syntiä, hän saa sen anteeksi. Tunnustakaa siis syntinne toisillenne ja rukoilkaa toistenne puolesta, jotta parantuisitte. Vanhurskaan rukous on voimallinen ja saa paljon aikaan. Jaak.5:15-16.

eSiru