Jumala etsii tilaisuuksia ilmestyä

vuoristohissi2Autuaita ovat hengessään köyhät, sillä heidän on taivasten valtakunta. Autuaita murheelliset: he saavat lohdutuksen… Autuaita ovat ne, joita vanhurskauden vuoksi vainotaan: heidän on taivasten valtakunta. Matt.5:3-4,10.

Jeesus on tullut meille avuksi, hän kääntää pahan hyväksi. Silloin, kun elämässä on erilaista murhetta ja vaivaa, sairautta ja masennusta, jos koemme ihmisten vihaa, silloin Kristuksella on tilaisuus tehdä meille hyvää. Hän on voimallinen nostamaan masentuneen jaloilleen, hän kykenee muuttamaan vastoinkäymiset voitoksi, hänen täydellinen lohdutuksensa on lähellä niitä, joita painetaan alas. Jos elämässä on kaikki hyvin, emme tarvitse Jumalan apua. Usein olemme valmiita huutamaan häntä avuksi vasta, kun joudumme hätään. Sen tähden ei pidä tuhlata vaikeuksia ja vastoinkäymisiä ja haaskata niitä – pitää nähdä ne Jumalan tilaisuuksina osoittaa armoaan.

Kuitenkin Herra vain odottaa, että voisi olla teille armollinen, hän nousee armahtamaan teitä. Herra on oikeuden Jumala. Autuaita ne, jotka häntä odottavat! Jes.30:18.

…kaikki, jotka Herraa odottavat, saavat uuden voiman, he kohoavat siivilleen kuin kotkat. He juoksevat eivätkä uuvu, he vaeltavat eivätkä väsy. Jes.40:31.

Jos haluamme nousta siivillemme, tarvitsemme yleensä jonkin syyn lähteä lentoon. Tarvitsemme sitä, että meidän tasaista ja häiriötöntä, rutiineihin kangistunutta elämäämme häiritään – silloin haluamme lähteä liikkeelle, haluamme päästä eteenpäin, on pakko herätä toimimaan. Silloin kun meidät herätetään uneliaasta olostamme, silloin Jumala voi antaa meille ”uuden voiman”, antaa uutta ja virkistävää henkensä kautta. Silloin jokin vastoinkäyminen voi koitua meille suureksi siunaukseksi, kun Jumala antaa meille avun. Se apu tulee pelastuksena kuin opetuslapsille tuli apu myrskyn keskellä, kun Jeesus hiljensi aallot ja tuulen. Se apu on meille silta, joka vie yli kuilun. Se on meille hissi, joka nostaa, kun emme jaksa kiivetä.

Näin voimme rauhoittaa sydämemme ja ymmärtää, kuinka ”kaikki yhdessä vaikuttaa niiden parhaaksi, jotka Jumala rakastavat” (Room.8:28). Ei tarvitse olla huolissaan siitä, mitä huominen tuo tullessaan. Tiedämme, että Kristus on kanssamme, Jeesus on läsnä elämässämme Pyhän Henkensä kautta ja taivaan Isä ohjailee elämämme kulkua. Ja kun tämä elämä päättyy, pääsemme kotiin.

Mikä onkin ongelmasi tänään, tuo se Herralle ja anna hänen kääntää paha hyväksi, vastoinkäyminen voitoksi. Hän on voimallinen sen tekemään. Kiittäkäämme häntä jo etukäteen.

eSiru