Odota Jumalan ihmettä

galaksi2Jumala on ihmeitä tekevä Jumala. Hän tekee määrättömästi ihmeitä, yliluonnollisia tekoja. Oikeastaan kaikki, mitä hän tekee, on yliluonnollista. Eihän tällaista maailmankaikkeutta olisi voinut syntyä, ellei Jumala olisi luonut jotakin tyhjästä sanansa voimalla. Ymmärrämmekö maailmankaikkeuden mittasuhteita? – Emme ymmärrä. Minkä pituinen matka on valovuosi, osaatko sanoa? Entä 10 miljardia valovuotta? Ymmärrämmekö, miten elämä sai alkunsa? Miten syntyi elävä solu ja miten useista soluista syntyi elävä organismi?

Tiede vasta tutkii eläviä organismeja yrittäen päästä selville niiden toimintamekanismeista. Siinäkin ollaan vasta alkumetreillä. Emme ymmärrä Jumalan luomistekoja, mutta ymmärrämme kuitenkin tarpeeksi. Ja ylösnousemuksen jälkeen ymmärryksemme lisääntyy ratkaisevan paljon. Uskotko sen?

Halusin tämän päivän rohkaisun teemaksi nostaa kysymyksen: mikä on sinun ihmeesi tänään? Uskothan, että Jumala tekee ihmeitä? Uskothan, että hän on varannut niitä sinuakin varten? Kysyn siis: minkä ihmeen sinä kaipaat nähdä elämässäsi tänään?

Monelle oma puoliso olisi ihme, toisille oma lapsi olisi suuri ihme. Jotkut kaipaavat saada ammatin, toiset haluavat löytää oman kutsumuksensa Jumalan valtakunnan työssä. Jotkut olisivat onnellisia, jos pystyisivät maksamaan kaikki laskunsa.

Mikä on sinun ihmeesi? Tuo se rukouksessa Jumalalle. Jumalan ihmeet ovat vähän kuin uunissa kypsyviä pullia. Ensin niitä on pitänyt leipoa reseptin mukaan (ihmiselläkin on osuutensa) ja sitten on vain odotettava (että Jumala tekee osuutensa). Jumalan ihmeet kypsyvät sinunkin elämässäsi kuin pullat uunissa. Odota. Kun aika tulee, saat avata oven ja tadaa – se on siinä! Jumalan vastaus sinun kaipaukseesi. Jumala vastaa yksinkertaiseen lapsen uskoon. Hän vastaa aina myönteisesti. Hänen lahjansa ovat aina hyviä. Siis:

Pyytäkää, niin teille annetaan. Etsikää, niin te löydätte. Kolkuttakaa, niin teille avataan. Luuk.11:9.

eSiru