Vaikeuksien kautta voittoon

vainio2Veljeni, pitäkää pelkkänä ilona niitä monenlaisia koettelemuksia, joihin joudutte. Jaak.1:2.

Jaakobin näkemys voi tuntua oudolta, mutta ymmärrämme sen, jos tiedostamme selkeästi, että kaikenlaiset vastukset, vihollisen hyökkäykset ja Jumalan sallimat koettelemukset ovat merkki siitä, että jotakin hyvää on varattuna meille lähitulevaisuudessa. Vihollinen ei ole turhaan liikkeellä. Se on raivoissaan aina kun Jumalan siunaukset odottavat meitä.

Niinpä, jos sairastat, voit luottaa siihen, että Jumalalla on varattuna sinulle enemmän kuin parantuminen. Jos sinulla on taloudellisia huolia, voit luottaa Jumalan täydelliseen huolenpitoon. Jos joku ystävä pettää, voit olla varma, että paras ystäväsi – Jeesus – tulee ja paikkaa tilanteen. Jos jokin ihmissuhde katkeaa, voit Jumalaan luottaen odottaa, että tyhjän paikan elämässäsi täyttää joku toinen, entistä rakkaampi. Vihollinen voi pystyä ottamaan sinulta jotakin pois, mutta Jumalalla on aina antaa enemmän tilalle.

Taistelusi keskellä saatat kuitenkin joutua itsesyytöksiin. Alat kysellä: Mitä oikein olen tehnyt väärin, kun vihollinen näin hyökkää? Vastaus siihen on yksiselitteinen: et ole tehnyt mitään väärin. Tekikö Raamatun mainitsema mies, joka kylvi peltoonsa hyvää siementä, jotakin väärin (Matt.13:24-30)? Ei tehnyt. Rikkavilja, joka ilmestyi kasvun sekaan, oli puhtaasti vihamiehen työtä. Pitääkö sinun tehdä jotakin ongelman ratkaisemiseksi? Ei, rikkaviljaa ei pidä mennä nyhtämään pois. Vihollisen aiheuttamia ongelmia ei kannata yrittää ratkoa ihmisvoimin. On parasta luovuttaa ongelmat Jumalan käsiin ja hän on luvannut hoitaa asian. Tarvitaan uskoa ja luottamusta Jumalan kykyyn ratkaista ongelmia.

Herra sotii teidän puolestanne, olkaa te hiljaa! 2.Moos.14:14.

Voimme näiden vihollisen hyökkäysten keskellä rohkaista mielemme ja nähdä, että meihin kohdistuu vihaa, koska sadonkorjuu on lähellä. Herra antaa kasvit joka miehen pellolle ja pellon sato on runsas rikkaviljasta huolimatta. Kaikki takaiskut peilaavat vain tulevaa menestystä. Katsokaamme siis vaikeuksien keskellä eteenpäin ja luottakaamme Herraan, joka on voimallinen viemään meidät vaikeuksien kautta voittoon. – Aamen, ylistys Herralle!

eSiru