Herran pöytä

viinilasi2Aterian aikana Jeesus otti leivän, siunasi, mursi ja antoi sen opetuslapsilleen sanoen: ”Ottakaa ja syökää, tämä on minun ruumiini.”  Matt.26:26.

Ehtoollispöytä on Herran pöytä. Se ei ole minkään kirkkokunnan tai seurakunnan pöytä. Ehtoollinen on uskoon tulleille ja kastetuille Jeesuksen opetuslapsille varattu yhteyden ateria, jolloin muistellaan Herran kuolemaa. Ehtoolliseen kuuluu sitä edeltävä synnintunnustus ja synninpäästö. Ehtoollisessa leipä murretaan ja siunataan ja siitä tulee Jeesuksen ruumis. Kun syömme leivän, olemme osalliset Kristuksen ruumiin elämästä ja ylösnousemusvoimasta. Samoin siunatusta viinistä tulee Kristuksen veri. Se on osallisuus Kristuksessa virtaavaan elämänvoimaan, joka puhdistaa meitä sisäisesti, antaa meille hengellistä elinvoimaa ja parantaa sairauksista. Siinä Herra puhdistaa meidän jalkamme kaikesta liasta, mitä vaelluksen aikana on tullut. Jalkojen pesun vertauskuva tulee näin todelliseksi sisäisesti ja hengellisesti.

Sitten hän otti maljan, kiitti Jumalaa, antoi heille ja sanoi: ”Juokaa tästä, te kaikki. Tämä on minun vereni, liiton veri, joka kaikkien puolesta vuodatetaan syntien anteeksiantamiseksi.” Matt.26:27-28.

Haluan rohkaista sinua, jos epäröit mennä ehtoolliselle, vaikka olet uskossa: ehtoollinen on myös sinua varten. Jos et oikein rohkene mennä ehtoolliselle seurakunnassa, voi ehtoollista viettää myös pienryhmässä tai perhepiirissä. Jos janoat saada ehtoollista, pyydä johdatusta Jumalalta – hän järjestää sinulle tilaisuuden olla mukana.

Meidän ylipappimmehan jos kukaan kykenee ymmärtämään vajavuuksiamme, sillä häntä on koeteltu kaikessa samalla tavoin kuin meitäkin koetellaan; hän vain ei langennut syntiin. Astukaamme sen tähden rohkeasti armon valtaistuimen eteen, jotta saisimme armoa ja laupeutta, löytäisimme avun silloin kun sitä tarvitsemme. Hepr.4.16.

eSiru