Tätä on kysytty viime aikoina usein

PDFicon20 Ed Waken: I’ve Been Asked This Question Alot Lately 

Tässä on lähikuva galaksista M66, joka on osa Leijonan tähtikuvion galaksiryhmää. Siinä on outoa epäsymmetrisyyttä ja sen keskus tuntuu siirtyneen paikaltaan. Vääristymiset johtunevat läheisten galaksien vetovoimasta. Kuva: ESA Hubble.

Tässä on lähikuva galaksista M66, joka on osa Leijonan tähtikuvion galaksiryhmää. Siinä on outoa epäsymmetrisyyttä ja sen keskus tuntuu siirtyneen paikaltaan. Vääristymiset johtunevat läheisten galaksien vetovoimasta. Kuva: ESA Hubble.

12.8.2009

Tällä viikolla olen ollut kahvilla ja lounaalla monen seurakunnan johtajan kanssa, joka toimii Phoenixin alueella. Olen myös ollut keskusteluissa monien orgaanisen seurakunnan edustajien kanssa, jotka kuuluvat meidän verkostoomme. Näyttää siltä, että Jumala on laskenut ihmisten tavoittamisen Jeesukselle morsiamensa sydämelle täällä Phoenix’issa ja ympäristössä.

Puhuin juuri puhelimessa erään nuoren orgaanisen seurakunnan vetäjän kanssa, joka tekee työtä Minnesotassa. Hänkin kyseli minulta samasta asiasta. Kysymyksen asettelu etenee suurin piirtein seuraavasti: ”Henki on rohkaissut minua viettämään aikaa niiden kanssa, jotka eivät vielä ole uskossa, mutta minulla vaan ei ole sen kaltaisia ystäviä. Minulla on niin kiire oman elämäni ja seurakunnan toiminnan kanssa, etten ole tekemisissä ihmisten kanssa, jotka eivät käy seurakunnan tilaisuuksissa. Miten voin saada aikaan muutoksen tähän?”

Ei ole olemassa mitään ”oikeaa menetelmää”, jonka mukaan voi neuvoa tekemään, mutta on olemassa joitakin perusperiaatteita, joita voi soveltaa. Minun mielestäni yllä esitetty kysymys on yksi kaikkein haastavimmista kysymyksistä seurakunnan toiminnassa nykyään, ja heti kun tuohon kysymykseen pystytään vastaamaan riittävän laaja-alaisesti, Jeesuksen morsian voi alkaa nähdä yhä useampien ihmisten virtaavan sisälle Jumalan valtakuntaan.

Sillä Kristuksen rakkaus pakottaa meitä. Me näet päättelemme näin: Kun yksi on kuollut kaikkien puolesta, niin kaikki ovat kuolleet. Ja hän on kuollut kaikkien puolesta, jotta ne, jotka elävät, eivät enää eläisi itselleen vaan hänelle, joka on kuollut ja noussut kuolleista heidän tähtensä. 2.Kor.5:14-15.

Meidän täytyy lähteä siitä, että sallimme Kristuksen rakkauden pakottaa meitä. Jos rakkaus johonkin muuhun vaatii meidän huomiomme, emme ole kauhean huolissamme siitä, pääsevätkö muut sisälle uskoon. Kun Kristuksen rakkaus vaatii meitä, emme enää kykene elämään yksistään itseämme varten ja omia tarpeitamme tyydyttäen, vaan alamme elää niin, että Jeesuksen toiveet toteutuvat, ja sehän johtaa siihen, että näemme monien tulevan Jumalan valtakuntaan sisälle.

Me olemme siis Kristuksen lähettiläitä, ja Jumala puhuu teille meidän kauttamme. Pyydämme Kristuksen puolesta: suostukaa sovintoon Jumalan kanssa. 2.Kor.5:20.

Meidän tulisi varata aikaa siihen, että seurustelemme maailman ihmisten kanssa ja solmimme uusia ystävyyssuhteita. Meidän tulisi ottaa vakavasti se, että meidät on nimitetty olemaan Kristuksen lähettiläitä maan päällä. Maapallo ei ole kotimme. Kuulumme ikuiselle kuninkaallemme Kristukselle ja hänen valtakuntansa asukkaisiin. Niin kauan kuin elämme maan päällä, meidän tulee olla Jeesuksen lähettiläitä. Osa meidän työstämme lähettiläinä on viettää aikaa niiden kanssa, jotka eivät tunne Jeesuksen valtakuntaa ja kertoa heille Valtakunnan ihmeellisistä asioista ja kutsua heitä tulemaan asukkaiksi tähän Valtakuntaan. Näiden kahden periaatteen tulisi toteutua, jos haluamme ystävystyä ihmisten kanssa, jotka eivät vielä ole sisällä Jumalan Valtakunnassa: Meidän tulee antaa Kristuksen rakkauden pakottaa meitä ja meidän tulee ottaa vakavasti se lähettilään tehtävä, jonka olemme saaneet itseltään Jeesukselta – Kuninkaaltamme.

Ed Waken

Copyright © Edward Waken 2013. Julkaistu luvalla. Alkuperäisen artikkelin lähteenä käytetty verkkosivustoa: Thoughts Out There by Ed