Kylvö ja korjuu

Teknisesti itse toteutetun kirjan kansi, joka kuvaa tekijän isää ruispeltonsa laidassa. (Tekijän maalaus)

Teknisesti itse toteutetun kirjan kansi, joka kuvaa tekijän isää ruispeltonsa laidassa. (Tekijän maalaus)

”Kylvö ja korjuu” on kirjoittamani kirja, joka on julkaistu ensi kerran 2010. Siitä on olemassa sekä kovakantinen että pehmeäkantinen paperiversio ja sähköinen painos. Sähköisenäkin on kolme versiota 1) itsetehty epub ja 2) Elisa-kirjan kautta julkaistu epub ja 3) Issuu-painos

Kirjaa on ollut vapaasti saatavissa aikaisemmin Sana hallussa -nimisen nettijulkaisun kautta, mutta nykyään ekirjan voi saada vain sähköpostin kautta. Elisa-Kirja sisältää palvelun, jolla voin lähettää kirjani vastaanottajan sähköpostiin. Muutamat ovat jo saaneet sen Elisan kautta. Issuu-julkaisua voi lukea vain nettiselaimella (joko tietokoneella tai älypuhelimella). Kirjan voit tilata myös Uskonkilven nettikaupasta. Saat epub-tiedoston sitten sähköpostilla. Sille on määritetty yhden euron hinta, mutta voit valita maksutavaksi laskun. Laskua ei lähetetä, joten kirja on periaatteessa ilmainen – ohjelmisto ei vain tunne ilmaistuotetta. (Nettikauppa on suljettu 2017, joten saat kirjan sähköisenä, jos tilaat sen sähköpostilla.)

Kirja on koottu artikkeleista, jotka on julkaistu erillisinä netissä. Kirjassa pohditaan, millä tavalla Jumalan sanan siemen voi itää ihmisen sydämessä ja miten hengellinen kasvu edistyy ja mitkä on sadon tuottamisen yleiset edellytykset. Se on olennaisesti hartauskirja, joka on tarkoitettu uskoville. Toivon, että se herättää ajattelemaan ja inspiroi katsomaan asioita uusista näkökulmista. Valmiita vastauksia en niinkään halua jaella.

Eräs lukija antoi kirjasta huonon arvostelun, koska se ei sisältänyt (hänen mielestään) sovituksen sanomaa. Jäin miettimään tätä näkökulmaa. Sovituksen sanomalla kai kyseinen henkilö tarkoitti Jeesuksen ristinkuolemaa, sitä seurannutta Kristuksen ylösnousemusta ja siihen liittyvää pelastuksen todellisuutta. Siinähän on koko kristinuskon ydin ja evankeliumin perustus.

Mutta nyt esittelyssä oleva kirjani on rakentamista tälle perustukselle – ei ole tarkoitus laskea uudestaan pelastuksen perustaa. Tai edes puhua siitä, sillä oletan, että lukija tuntee sen vähintäänkin pään tietona. En tarkoittanut evankelioida, vaan puhua enimmäkseen siitä, mitä tapahtuu uskoontulon jälkeen. Kysymys on samasta, josta Heprealaiskirjeen kirjoittaja puhui:

Jättäkäämme sentähden Kristuksen opin alkeet ja pyrkikäämme täydellisyyteen, ryhtymättä taas uudestaan laskemaan perustusta: parannusta kuolleista töistä ja uskoa Jumalaan, oppia kasteista ja kätten päällepanemisesta, kuolleitten ylösnousemisesta ja iankaikkisesta tuomiosta. Ja niin me tahdomme tehdä, jos vain Jumala sallii. Hepr.6:1-3.

Kirja sisältää erilaista itse koettua ja omakohtaista elämänkatsomusta ja heijastaa kristilliseen elämäntapaan liittyviä asioita. Se on tavallaan vastaus siihen ”mitä minä maailman menosta ajattelen”. Aina välillä joku tiukkaa näkemyksiäni eri asioista ja odottaa suullista vastausta. Tähän kirjaan olen koonnut osan elämänkokemuksestani. Siinä on samalla yritys välttää ottamasta kantaa päivänpolitiikkaan (mitä moni tuntuu kaipaavan suullisissa keskusteluissa).

Tämä on muuten noin seitsemäs kirjani. Muutama niistä tosin on käännöskirja. Omat kirjani ovat melko tiukkaa opetusta – kristinuskon opilliseen sisältöön keskittyviä tai hartauskirjamaisia. Sellaisia ovat Kristuksen sotilas, Uskon rohkeutta ja Yksi usko. Niissä on sellaista kirkkokunnista vapaata ajattelua, joka saa inspiraationsa Raamatusta ja Kristuksen persoonasta. En ammenna perinteestä (myönnän). Niitäkin voi ostaa nettikaupastamme (paitsi Kristuksen sotilasta ei ole saatavilla).

Kirjani ovat olleet omakustanteita, joita olen ”tyrkyttänyt vastahakoisille lukijoille”. Sama meno jatkuu…

Ei ole pakko lukea. En tenttaa ketään. Mutta saatat saada kipinän hyödyntää nykyaikaista teknologiaa ja kirjoittaa itse?

Elisa-Kirja on sinänsä hyödyllinen palvelu jokaiselle, joka harrastaa lukemista. Minäkin luin pitkästä aikaa uudestaan Tolstoin Ylösnousemuksen sähköisenä versiona uudella pikku laitteellani, joka maksoi n. 60 euroa. Ilmaiset klassikot on kirjasto ilman kirjastokorttia ja kirjastossa ravaamista. Vaimokin on ehtinyt lukea jo pari kirjaa. Kohta pitää ostaa toinen lukija. (Käytän siis PC:n lisäksi erillistä offline-lukijaa. Jos sinulla on sopiva älypuhelin, et tarvitse uusia laitteita.)

Harmi kyllä ”uskonto”-osastosta löytyy kovin vähän mitään luettavaa. Onneksi eRaamattuja löytyy useampana käännöksenä, katso vaikka täältä.

Issuu-palvelu on myös tutustumisen arvoinen. Se on perusversiona ilmainen palvelu, jonne voi kuka tahansa rekisteröitynyt käyttäjä ladata omia dokumenttejaan ja jakaa niitä lukijoille ympäri maailman. Löytyy osoitteesta issuu.com Palvelussa on mahdollista nopeasti muuntaa esim word-dokumentti sähköiseksi julkaisuksi. Palvelua hyödyntää mm. TV7.

18.10.2012 alkaen siis on käytössä myös nettikauppa. (Valitan: nettikauppa on suljettu 2017.)