Category: Artikkeli

Luotilanka Herran kädessä

Ei sotaväellä eikä voimalla, vaan minun Hengelläni, sanoo Herra Sebaot. Mikä olet sinä, suuri vuori, Serubbaabelin edessä? Lakeudeksi sinä! Hän on paneva paikoillensa huippukiven huutojen kaikuessa: ”Suosio, suosio sille!” Sak.4:6-7 KR33. Onko sinun edessäsi vuori? Onko elämässäsi ylivoimaisia vaikeuksia? Oletko sairastunut? Oletko velkaantunut? Onko jokin tärkeä ihmissuhde mennyt rikki? Onko sinulla näky, joka ei ole …

Continue reading

Uskon tietä

Pitkä matka on tultu. Jo helluntaiherätyksen aika sisälsi selkeän kehityskaaren, jossa vähitellen kasvoin ulos tuosta ahtaasta ja osin vihamielisestä seurakuntaympäristöstä. Helluntailaisilta olen tietenkin myös saanut paljon. Mutta jos ajattelen omaa teologiaani, olen jo aika kaukana äitikirkkoni ajatuksista. Erityisesti seurakuntaoppi on muuttunut, samoin käsitys johtajuudesta. Missiologia koki myös radikaalin uudistumisen.

Continue reading

Hän pyyhkii kyyneleet

Ei ihminen itse tiedä, käykö hän kohti vihaa vai rakkautta. Kaikki, mikä hänen eteensä tulee, on turhuutta, koska kaikkien kohtalo on sama: niin jumalisen kuin jumalattoman, niin hyvän kuin pahan, puhtaan ja saastaisen, uhraajan ja sen joka ei uhraa. Hyvän käy samoin kuin syntisen, valan vannojan samoin kuin vannomista karttavan. Saarn.9:1-2.

Continue reading

Hyvän uutisen päivä, osa2

Raamattu kertoo nälänhädästä, joka aiheutui Samarian piirityksestä (ks.2.Kun.6:24-33). Piirityksen vuoksi elintarvikkeiden hinnat nousivat pilviin: Aasinpää maksoi silloin kahdeksankymmentä sekeliä hopeaa ja neljännes kab-mittaa kyyhkysenlantaa viisi hopeasekeliä. (2.Kun.6:25).

Continue reading

Hyvän uutisen päivä, osa1

Toinen Kuningasten kirja kertoo profeetta Elisan elämästä Israelin kuningas Joramin hallitessa Samariassa. Elisa on mukana sotaretkellä Moabiin, jossa Joram joutuu vesivarojen loputtua paniikkiin ja syyttää heti Jumalaa lähestyvästä tappiosta (2.Kun.3:10). Tyypillinen epäuskon ilmaus – vaikeuksien kohdatessa Jumala on syyllinen!

Continue reading

Tuli palakoon aina alttarilla

Tuli pidettäköön aina palamassa alttarilla. Pappi lisätköön uusia puita tuleen joka aamu, asettakoon niiden päälle polttouhrin ja polttakoon yhteysuhrien rasvat sen mukana. Alttarilla palakoon aina tuli; se ei saa sammua. 3.Moos.6:5-6.

Continue reading

Seurakunnan uudistus

Samuel oli antanut Saulille ohjeet ja Jumalan hengen käskystä määrännyt tämän kukistamaan amalekilaiset: Mene siis nyt ja kukista amalekilaiset. Julista heidät ja heidän omaisuutensa Herralle kuuluvaksi uhriksi. Älä sääli heitä vaan tapa kaikki, miehet ja naiset, lapset ja imeväiset, härät ja lampaat, kamelit ja aasit. 1.Sam.15:3. Mutta kun profeetta Samuel sitten sotaretken jälkeen kohtasi kuningas …

Continue reading